Siirry pääsisältöön

Malmin Gate1 ja sunnuntaibrunssi


Viikko sitten sunnuntaiaamulla pukeuduimme lämpimästi ja hyppäsimme pyörien selkään. Tälläkin kertaa suuntana oli Malmin lentokenttä ja Gate1:n brunssi.  Matkalla piti pysähtyä muutaman kerran kuvailemaan pakkaspaikkoja. Jonka seurauksena poljin hengästyneenä muita kiinni...

Sunnuntaisin Gate1:lla on nykyään teemabrunssit (tosin tämän sain tietää sähköpostilla, nettisivuilta en asiasta löytänyt mainintaa) ja tällä kertaa teemana oli pikkuherkut. Pieniä herkkuja pöydästä löytyikin. Täytettyjä voileipiä, pasteijoita, salaatteja, juustoja, leikkeleitä. Hieman meidän populaation alamittaisilla oli vaikeuksia löytää itselleen sopivaa syötävää, mutta muutaman ennakkoluulon ylityksen jälkeen jokainen sai vatsansa täyteen ja pääsi siirtymään jälkkäripöytään.

Jälkkäripöytä oli monipuolinen ja herkullinen. Ei mitään ihmeellistä, mutta hyvää.
Brunssiin kuului tuttuun tapaan mehut (tosin tällä kertaa mentiin sekamehuilla, hieman olisin kaivannut tuoremehua) sekä tee/kahvi.  Ja näkymät olivat tuttuun tapaan kivat, useampi pienlentokone ehti nousta ja laskea brunssimme aikana.

Sunnuntaibrunsseille ei voi tehdä pöytävarauksia (ainakaan sähköpostitiedon mukaan, nettisivuilta en löydä mainintaa tästäkään), mikä kannattaa huomioida. Itse olimme paikalla hieman ennen paikan aukeamista (aukeaa klo 11.00) ja pääsimme hyvin valitsemaan seurueellemme paikat. Pöydät kuitenkin täyttyivät nopeaan ja noin puoli tuntia myöhemmin saapuneet seurueet joutuivat odottelemaan vapautuvia pöytiä.

Ai niin, ja hinta oli edelleen todella miellyttävä. Aikuisilta 10 euroa, lapsilta 5 euroa. En kykene ymmärtämään, kuinka saavat brunssin pysymään kannattavan, mutta meidän populaatio kiittää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...