Siirry pääsisältöön

Malmin Gate1 ja sunnuntaibrunssi


Viikko sitten sunnuntaiaamulla pukeuduimme lämpimästi ja hyppäsimme pyörien selkään. Tälläkin kertaa suuntana oli Malmin lentokenttä ja Gate1:n brunssi.  Matkalla piti pysähtyä muutaman kerran kuvailemaan pakkaspaikkoja. Jonka seurauksena poljin hengästyneenä muita kiinni...

Sunnuntaisin Gate1:lla on nykyään teemabrunssit (tosin tämän sain tietää sähköpostilla, nettisivuilta en asiasta löytänyt mainintaa) ja tällä kertaa teemana oli pikkuherkut. Pieniä herkkuja pöydästä löytyikin. Täytettyjä voileipiä, pasteijoita, salaatteja, juustoja, leikkeleitä. Hieman meidän populaation alamittaisilla oli vaikeuksia löytää itselleen sopivaa syötävää, mutta muutaman ennakkoluulon ylityksen jälkeen jokainen sai vatsansa täyteen ja pääsi siirtymään jälkkäripöytään.

Jälkkäripöytä oli monipuolinen ja herkullinen. Ei mitään ihmeellistä, mutta hyvää.
Brunssiin kuului tuttuun tapaan mehut (tosin tällä kertaa mentiin sekamehuilla, hieman olisin kaivannut tuoremehua) sekä tee/kahvi.  Ja näkymät olivat tuttuun tapaan kivat, useampi pienlentokone ehti nousta ja laskea brunssimme aikana.

Sunnuntaibrunsseille ei voi tehdä pöytävarauksia (ainakaan sähköpostitiedon mukaan, nettisivuilta en löydä mainintaa tästäkään), mikä kannattaa huomioida. Itse olimme paikalla hieman ennen paikan aukeamista (aukeaa klo 11.00) ja pääsimme hyvin valitsemaan seurueellemme paikat. Pöydät kuitenkin täyttyivät nopeaan ja noin puoli tuntia myöhemmin saapuneet seurueet joutuivat odottelemaan vapautuvia pöytiä.

Ai niin, ja hinta oli edelleen todella miellyttävä. Aikuisilta 10 euroa, lapsilta 5 euroa. En kykene ymmärtämään, kuinka saavat brunssin pysymään kannattavan, mutta meidän populaatio kiittää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr