Siirry pääsisältöön

Ensimmäisenä adventtina paketoitiin


Nyt se sitten on. Joulukuu. Jotenkin se kuitenkin hiipi salavaivihkaa. Ja ei t o d e l l a k a a n tunnu siltä, että reilun kahden viikon päästä tässä taloudessa joululomaillaan. Ihan hieman kauhistuttaa se ajatus sitä ennen olevasta koesumasta sekä joulujuhlan valmistelusta. Mutta ei pidä ajatella liikaa, hyvin ne sujuu. Ja sitten on kuitenkin ihastuttava joululoma.

Ensimmäisen adventin kunniaksi virittelin  sunnuntaina jouluradion soimaan ja kaivelin talouden tyhjennyttyä (harrastuksiin, synttärijuhliin jne) paketointitarvikkeet esille. Siinä joululauluja kuunnellessa ja teetä juodessa (sekä flunssaa parannellessa) suurin osa joululahjoista päätyikin jo paketteihin. Hyvä niin, koska joulukuun alun kunniaksi olin exäni kanssa teellä ja samalla kummilapsilahjoja hoidettiin eteen päin. Ikävä siis olisi ollut, jos kyseiset paketit eivät olisi olleet vielä valmiita.

Tänä vuonna hankin joulupaperit (vanhojen lisäksi) Ikeasta ja jotenkin tykästyin Ikean värimaailmaan. Sopivan haaleaa ja talvista. Ei niinkään extrajouluista. Päädyin myös käyttämään kaikenlaisia härpääkeitä paketointilaatikosta. Tajusin, että turha niitä on säästellä. Tällä menolla en ikinä käytä niitä. Tänä vuonna siis käytin :).

Nyt kun tulisi vielä vähän lunta ja sääkin muuttuisi jouluiseksi.


Kommentit

  1. Ihanan jouluista tunnelmaa täällä...meilläkin satelee lisää lunta, joten alkaa tuntua joulukuulta :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytiin itse asiassa viikonloppuna siellä suunnalla ihastelemassa lunta. Sopivasti sitä satoi juuri silloin ja pysyikin maassa koko ajan... Täällä keskitytään lähinnä vesisateeseen (tosin tänään paistoi aurinkokin, wow). Pitää yrittää luoda siis sisälle jouluinen tunnelma, koska ulkoa sitä ei ehkä oikein löydy...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...