Vuodenvaihteesta se lähti ja näköjään tästä tulee tämän tammikuun juttu. Bataattiranskalaiset ovat nimittäin saaneet ainakin yhden suuren fanin. Ravintoloissa olen tähänkin asti niistä tykännyt, mutta kotosalla ei ollut oikein sopivaa reseptiä löytynyt.
Uuudenvuodenaaton syöminkejä varten kuitenkin uhrasin aikaa ja vaivaa ja kävin läpi niin netistä kuin lehtien resepteistä erilaisia bataaattiranskalaisten ohjeita. Rasvassa en niitä halunnut ruveta keittelemään, joten piti löytää uuniin sopiva resepti. Ja löytyihän niitä, kun etsi...
Ja avainsanoiksi täydellisten (tai ainakin melkein) bataattiranskalaisten valmistukseen nousivat
Bataattiranskalaiset
1 bataatti
2 rkl öljyä
1 tl sipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl sokeria
1 tl suolaa
n. 1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl korppujauhoja
Kuori bataatti ja pilko se tasakokoisiksi ranskalaisiksi. Huuhdo bataattiranskalaiset hyvin ja kuivaa ne. Tämän jälkeen sujauta ransakalaiset muovipussiin (tai kulhoon, kädet selviävät kuitenkin muovipussitekniikalla puhtaampana). Lisää 2 rkl öljyä perään ja puristele pussia niin, että öljy leviää jokaiseen ranskalaiseen. Sekoita mausteet (ja korppujauhot) keskenään ja heitä pussiin. Ravistele, puristele jne., niin että mausteet ovat levinneet tasaisesti. Levitä bataattiranskalaiset tämän jälkeen uunipellille paperin päälle. Pyri levittämään mahdollisimman tasaisesti saadaksesi paremman paistotuloksen.
Paista 225 asteessa 30 - 40 minuuttia. Lopputuloksen pitäisi olla rapea ja luultavasti osa ranskalaisista mustuukin hieman (ylhäällä olevassa kuvassa näin pääsi käymään vähän liikaakin... Mutta ne oli hyviä silti). Vahdi kuitenkin loppuvaiheessa, ettei käy niin, että kaikki kärähtävät.
Me ollaan tarjottu näitä lisukkeena ja lisäksi syöty sellaisenaan iltapalana. Esim. Lidlin valkosipulimajoneesin kanssa toimii aika näppärästi.
Uuudenvuodenaaton syöminkejä varten kuitenkin uhrasin aikaa ja vaivaa ja kävin läpi niin netistä kuin lehtien resepteistä erilaisia bataaattiranskalaisten ohjeita. Rasvassa en niitä halunnut ruveta keittelemään, joten piti löytää uuniin sopiva resepti. Ja löytyihän niitä, kun etsi...
Ja avainsanoiksi täydellisten (tai ainakin melkein) bataattiranskalaisten valmistukseen nousivat
- bataattiviipaleiden huuhtelu
- korppujauhojen laittaminen mausteiden sekaan
- kuuma uuni
Bataattiranskalaiset
1 bataatti
2 rkl öljyä
1 tl sipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
1 tl sokeria
1 tl suolaa
n. 1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl korppujauhoja
Kuori bataatti ja pilko se tasakokoisiksi ranskalaisiksi. Huuhdo bataattiranskalaiset hyvin ja kuivaa ne. Tämän jälkeen sujauta ransakalaiset muovipussiin (tai kulhoon, kädet selviävät kuitenkin muovipussitekniikalla puhtaampana). Lisää 2 rkl öljyä perään ja puristele pussia niin, että öljy leviää jokaiseen ranskalaiseen. Sekoita mausteet (ja korppujauhot) keskenään ja heitä pussiin. Ravistele, puristele jne., niin että mausteet ovat levinneet tasaisesti. Levitä bataattiranskalaiset tämän jälkeen uunipellille paperin päälle. Pyri levittämään mahdollisimman tasaisesti saadaksesi paremman paistotuloksen.
Paista 225 asteessa 30 - 40 minuuttia. Lopputuloksen pitäisi olla rapea ja luultavasti osa ranskalaisista mustuukin hieman (ylhäällä olevassa kuvassa näin pääsi käymään vähän liikaakin... Mutta ne oli hyviä silti). Vahdi kuitenkin loppuvaiheessa, ettei käy niin, että kaikki kärähtävät.
Me ollaan tarjottu näitä lisukkeena ja lisäksi syöty sellaisenaan iltapalana. Esim. Lidlin valkosipulimajoneesin kanssa toimii aika näppärästi.
Kiitos vinkistä! Miksi huuhtelu on tärkeää?
VastaaPoistaIlmeisesti se poistaa tärkkelystä. Mutta miksi se on tärkeää? Niin ehkä se tärkkelys, jotenkin estää nesteen haihtumista bataatin pinnasta ja sen takia niistä tulee lötköjä... Tai sitten syy on jokin ihan muu :D
Poista