Siirry pääsisältöön

La Torrefazione: brunssi

Tammikuun brunssiryhmäpaikaksi valikoitui La Torrefazionen brunssi. La Torrefazionessa brunssi hoidetaan aamiaislautasin (mikään muu ei kyllä olisikaan tässä tilassa mahdollista). Paikan päälle saapuessa valitset kolmesta aamiaisesta itseäsi eniten miellyttävän sekä sopivan teen tai kahvin. Meidän seuruumme tilasi loppujen lopuksi kaikkea kolmea: Amerikkaa, Eurooppaa ja Suomea. Yksi annos saatiin gluteenittomanakin (tosin tämä oli pyydetty etukäteen ja näin kannattaakin toimia, jos haluaa erikoisruokavaliot huomioitavan).

Tilauksen (ja maksun) jälkeen suuntasimme pöytään ja siemailimme teetä ja kahveja. Paikka oli aivan täynnä, joten aamiaislautasten tulossa kesti jonkin aikaa. Mutta sehän ei hyvässä seurassa haittaa ollenkaan. Kaiken lisäksi La Torrefazione on sen verran ihastuttava paikka, että mukavassa tunnelmassa on kiva odotellakin. Oikeasti odottaminen ei siis haitannut.

Ja ne aamiaislautaset olivat todella kattavat. Oma Amerikkani oli todella herkullinen. Itse asiassa kokonaisuus oli sen verran hyvä, että ajattelin suunnata tänne toistekin. Aluksi lautanen ei näyttänyt mitenkään erityisen isolta, mutta se oli kyllä harhaa. Ruokaa oli nimittäin todella paljon... Lautasten tyhjennyttyä oli jokainen meistä aika täynnä. J A tämän jälkeen valittiin sitten vielä jälkkäri. Pannukakkua kermavaahdolla ja hillolla tai sitten smoothie. Itse valitsin smoothien, joka oli todella hyvä. Myös pannukakut näyttivät aika nameilta. Ja tämän jälkeen se ähky oli todella iso... Mutta ruoka oli ollut niin hyvää, ettei haitannut.

La Torrefazione on pieni paikka, joten sinne kannattaa tehdä varaus. Tosin sillä edellytyksellä, että jaksaa kaivautua paikalle, joko lauantaina ennen klo 9.30 tai sunnuntaina ennen klo 10.30. Brunssivarauksia otetaan nimittäin vastaan vain ensimmäiselle puolelle tunnille. Itselleni jäi jotenkin sellainen olo, että meidän saapuessa paikalle, myös jokaisessa muussa pöydässä oli jo seurue. Ainakaan ihan alkuun ei siis vapaita pöytiä varmaan täältä löydy.

La Torrefazione on myös kiva kahvila iltaisinkin vierailtavaksi. Suosittelen.

Kommentit

  1. Olen menossa tänne ensi kuussa ystävien kanssa! Kiva oli kuulla hyviä kokemuksia paikasta. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin itse asiassa oon menossa uudestaan tuonne ensi viikolla... Oon suositellut sitä näköjään niin monelle, että muutkin halusivat sinne. Katsotaan siis kuin käy, kun testaan paikan toiseen kertaan. Ongelmallista on vain se, että mun mielestä mun annos olí niin hyvä, että en ehkä halua vaihtaa sitä toiseen annokseen. Ja on hieman tylsää ottaa kaksi kertaa sama aamiainen. Taidan tehdä silti niin :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...