Luulin kovasti kirjoittaneeni tästä keitosta joskus. Postausta ei kuitenkaan kovin helposti löytynyt, joten ilmeisesti en ole kirjoitusta ainakaan hirveän selkeästi otsikoinut, jos keitosta postannut olen.
Paahdettu kasvissosekeitto on meillä
a) jämäkasviksista tehtävä keitto
b) ruman näköistä mutta herkullista
c) jopa lapsiin uppoava ruoka
Nämä kolme ovat sen verran kovat meriitit, että keittoa voisi tehdä useamminkin. Keittoon päätyy erilaisia kasviksia sen mukaan, mitä kaapissa sattuu olemaan. Vakiona on kuitenkin yleensä porkkanat, bataatti, tomaatit sipuli ja valkosipuli.
Tämän kertainen keitto koostui tällaisista aineksista
3 tomaattia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 perunaa
2 porkkanaa
1 bataatti
1 paprika
1 parsakaali
Kasvikset pestään/kuoritaan ja pilkotaan. Tämän jälkeen kasvikset levitetään uunipellille (paperin päälle) ja päälle lorautetaan n. 2 rkl öljyä. Öljy sekoitellaan kasvisten joukkoon hyvin ja sen jälkeen päälle heitellään suolaa ja mustapippuria (maun mukaan...). Kasvikset laitetaan uuniin paahtumaan 225 asteeseen 30 - 45 minuutiksi (kokeile, että kaikki olisivat kypsiä). Kasvisten paahtuessa tee n. 1 litra kasvislientä odottamaan.
Uunista tulevat kasvikset laitan itse smoothiekannuun (meillä se on aika iso, mutta onnistuu osissakin) ja lisään sinne n. ½ litraa kasvislientä. Kasvikset surautan tasaiseksi mössöksi ja siirrän kattilaan. Tässä vaiheessa lisään kasvislientä, jos se tuntuu tarpeelliselta. Tässä vaiheessa myös hoidetaan viimeinen maustaminen. Itselläni se tarkoittaa yleensä balsamicon (n. 3 rkl) ja hunajan (n. 1 rkl) lisäämistä.
Keitto näyttää yleensä epämääräiseltä vauvansoseelta, mutta se on hyvää.
Tämä postaus on ajoitettu. Itse olen tässä vaiheessa reissussa (ei huolta, talonvahti + naapurit hoitavat kotia).
Paahdettu kasvissosekeitto on meillä
a) jämäkasviksista tehtävä keitto
b) ruman näköistä mutta herkullista
c) jopa lapsiin uppoava ruoka
Nämä kolme ovat sen verran kovat meriitit, että keittoa voisi tehdä useamminkin. Keittoon päätyy erilaisia kasviksia sen mukaan, mitä kaapissa sattuu olemaan. Vakiona on kuitenkin yleensä porkkanat, bataatti, tomaatit sipuli ja valkosipuli.
Tämän kertainen keitto koostui tällaisista aineksista
3 tomaattia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 perunaa
2 porkkanaa
1 bataatti
1 paprika
1 parsakaali
Kasvikset pestään/kuoritaan ja pilkotaan. Tämän jälkeen kasvikset levitetään uunipellille (paperin päälle) ja päälle lorautetaan n. 2 rkl öljyä. Öljy sekoitellaan kasvisten joukkoon hyvin ja sen jälkeen päälle heitellään suolaa ja mustapippuria (maun mukaan...). Kasvikset laitetaan uuniin paahtumaan 225 asteeseen 30 - 45 minuutiksi (kokeile, että kaikki olisivat kypsiä). Kasvisten paahtuessa tee n. 1 litra kasvislientä odottamaan.
Uunista tulevat kasvikset laitan itse smoothiekannuun (meillä se on aika iso, mutta onnistuu osissakin) ja lisään sinne n. ½ litraa kasvislientä. Kasvikset surautan tasaiseksi mössöksi ja siirrän kattilaan. Tässä vaiheessa lisään kasvislientä, jos se tuntuu tarpeelliselta. Tässä vaiheessa myös hoidetaan viimeinen maustaminen. Itselläni se tarkoittaa yleensä balsamicon (n. 3 rkl) ja hunajan (n. 1 rkl) lisäämistä.
Keitto näyttää yleensä epämääräiseltä vauvansoseelta, mutta se on hyvää.
Tämä postaus on ajoitettu. Itse olen tässä vaiheessa reissussa (ei huolta, talonvahti + naapurit hoitavat kotia).
Kommentit
Lähetä kommentti