Siirry pääsisältöön

Sinne: Ihan pimeetä


Sinnen Ihan pimeetä -konsepti oli sellainen, jota piti ehdottomasti kokeilla. Ihan pimeetä -illoissa on kirjaimellisesti pimeetä (no, kynttilät tuovat kyllä jonkin verran valoa), ruokalista on pimeä (yllärimenu) ja hintakin on pimeä (hinnan saa päättää itse). Kuulosti sopivan hauskalta. Ja sitähän se olikin.

Pimeitä iltoja Helsingin Sinnessä oli tammikuussa ilmeisesti tiistai-iltaisin ja näin helmikuussa keskiviikko-iltaisin. Vielä on siis yksi mahdollisuus mennä tänä keväänä testaamaan tämä juttu. Kovasti tarjoilijalta kyselimme, että kai tällaiset illat jatkuvat joskus syksyllä/ensi talvella ja hyvin luultavaa kuulemma on. Toivotaan niin, koska me ainakin menemme sitten uudestaan.

Meille yllätyksellisyys oli juuri oikea vaihtoehto. Harrastamme muutenkin yllärimenuja, joten siinä ei sinällään ollut mitään uutta. Uutta oli se, ettei tarjoilija ruokaa tuodessaan esitellyt ruokaa mitenkään.

Ensimmäinen ruokalaji osoittautui aivan järkyttävän herkulliseksi. Päädyimme arvailuissa siihen, että lautasella on carpacciota (tosin meillä kesti todella kauan muistaa tämän herkullisen ruokalajin nimi), jonkinlaista sienivaahtoa ja paahdettua sipulia. Lähelle meni, oikeasti lautasella oli:
Carpaccio Kobe-härän sisäfileestä, herkkutattikreemiä, paistettua herkkutattia, pikkelöityä ja friteerattua sipulia. 
Ei ihme, että oli niin hyvää.

Seuraavaksi saapuivat pääruoat. Hollandaisekastikkeen tunnistimme ja sen, että lautasella on jotain kalaa. Haukea mietimme, mutta täysi ruodottomuus hämmensi. Mutta hyvää oli. Pääsi päääruokien top10:een. Ja oikeasti lautasella oli
Ruskeassa voissa haudutettua haukea, hauki-kampasimpukkamureketta, hollandaisekastiketta, purjo confit, purjopyree, friteerattua perunan kuorta ja pikkelöityä retiisiä.
 Jälkiruoka oli kahteen edelliseen ruokaan verrattuna ihan eri kastissa. Hyvää se oli, mutta ei mitään erityistä. Sorbettia luulimme erheellisesti porkkanasta tehdyksi, mutta muuten arvailut osuivat aika lähelle.
Mantelifinancier, sitruuna-timjamisorbet, marenkia ja sitruunakreemiä

 Summa summarum, ilta oli erittäin onnistunut. Ruoka oli hyvää, palvelu todella hyvää ja kaikki toimi. Ruoasta päädyimme maksamaan loppujen lopuksi 35€/pää (on muuten vaikeaa arvioida, mikä olisi oikea hinta)  + toki juomat päälle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr