Sinnen Ihan pimeetä -konsepti oli sellainen, jota piti ehdottomasti kokeilla. Ihan pimeetä -illoissa on kirjaimellisesti pimeetä (no, kynttilät tuovat kyllä jonkin verran valoa), ruokalista on pimeä (yllärimenu) ja hintakin on pimeä (hinnan saa päättää itse). Kuulosti sopivan hauskalta. Ja sitähän se olikin.
Pimeitä iltoja Helsingin Sinnessä oli tammikuussa ilmeisesti tiistai-iltaisin ja näin helmikuussa keskiviikko-iltaisin. Vielä on siis yksi mahdollisuus mennä tänä keväänä testaamaan tämä juttu. Kovasti tarjoilijalta kyselimme, että kai tällaiset illat jatkuvat joskus syksyllä/ensi talvella ja hyvin luultavaa kuulemma on. Toivotaan niin, koska me ainakin menemme sitten uudestaan.
Meille yllätyksellisyys oli juuri oikea vaihtoehto. Harrastamme muutenkin yllärimenuja, joten siinä ei sinällään ollut mitään uutta. Uutta oli se, ettei tarjoilija ruokaa tuodessaan esitellyt ruokaa mitenkään.
Ensimmäinen ruokalaji osoittautui aivan järkyttävän herkulliseksi. Päädyimme arvailuissa siihen, että lautasella on carpacciota (tosin meillä kesti todella kauan muistaa tämän herkullisen ruokalajin nimi), jonkinlaista sienivaahtoa ja paahdettua sipulia. Lähelle meni, oikeasti lautasella oli:
Carpaccio Kobe-härän sisäfileestä, herkkutattikreemiä, paistettua herkkutattia, pikkelöityä ja friteerattua sipulia.Ei ihme, että oli niin hyvää.
Seuraavaksi saapuivat pääruoat. Hollandaisekastikkeen tunnistimme ja sen, että lautasella on jotain kalaa. Haukea mietimme, mutta täysi ruodottomuus hämmensi. Mutta hyvää oli. Pääsi päääruokien top10:een. Ja oikeasti lautasella oli
Ruskeassa voissa haudutettua haukea, hauki-kampasimpukkamureketta, hollandaisekastiketta, purjo confit, purjopyree, friteerattua perunan kuorta ja pikkelöityä retiisiä.Jälkiruoka oli kahteen edelliseen ruokaan verrattuna ihan eri kastissa. Hyvää se oli, mutta ei mitään erityistä. Sorbettia luulimme erheellisesti porkkanasta tehdyksi, mutta muuten arvailut osuivat aika lähelle.
Mantelifinancier, sitruuna-timjamisorbet, marenkia ja sitruunakreemiä
Summa summarum, ilta oli erittäin onnistunut. Ruoka oli hyvää, palvelu todella hyvää ja kaikki toimi. Ruoasta päädyimme maksamaan loppujen lopuksi 35€/pää (on muuten vaikeaa arvioida, mikä olisi oikea hinta) + toki juomat päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti