Siirry pääsisältöön

Töölön Sävel: brunssi


Ystävänpäivän kunniaksi brunssiryhmä kokoontui hieman vajaalla miehistöllä Töölön Säveleen. Sävelessä oli ystävänpäivän kunniaksi erikoisbrunssi, jossa brunssiin kuului myös skumppa. Laseja kilistelemällä olikin oivallista aloittaa brunsseilu.

Tämän brunssi huipentuma oli palvelu ja tunnelma. Paikka oli täynnä, mutta silti tunnelma onnistui olemaan kiireetön ja ystävällinen, ystävänpäivähenkinen. Palvelu oli suorastaan loistavaa. Useampaan kertaan meiltä varmistettiin, onko kaikki hyvin ja tarvitsemmeko jotain. Myös gluteenittomalle brunsseilijalle löytyi leipä ja jälkkäriinkin olisi löytynyt täysin gluteeniton extra (yksi gluteeniton versio oli jo jälkkäripöydässä).

Ruoka oli perushyvää. Alkupalaksi löytyi lämpimiä bageleita (pointsit näistä), kroisantteja, sämpylöitä, karjalanpiirakoita, leikkeleitä ja paria salaattia. Pääruokana oli sekä kasvis-, liha-, että kalaruokia. Kaikki hyviä. Jälkkäripöytävaiheessa aloimme olla jo aivan täysiä. Itse tyydyin hedelmiin + söpöön vaaleanpunaiseen minijuustokakkuun (tai rahkakakkuun tms.). Mutta pöydästä olisi löytynyt myös suklaapiirakkaa, täytekakkua ja juustoja.

Miinukset paikka saa teestä. Teetä oli käsittääkseni tarjolla vain termarissa valmiina ja se oli mustaa. Ei osunut siis, ja lisäksi tee oli jotenkin kitkerää. Tosin palvelu oli sen verran hyvää, että muutakin teetä olisi varmaan pyydettäessä saanut. Olin kuitenkin sen verran täynnä, etten kokenut teetä tarpeelliseksi. Teen ja kahvin (ja sen skumpan) lisäksi juomapuolelta löytyi vesikannut, appelsiinimehu ja omenamehu.

Päädyimme myös pisteyttämään tämän brunssin (max 10p):
ruoka 8
tunnelma 9
palvelu 9-10

(ai niin, henkilökunta vielä pahoitteli lähtiessämme, että heille oli tullut sairastapaus, jonka takia oli vähemmän henkilökuntaa paikalla. Ei olisi kyllä mitenkään huomannut.)

Ystävänpäiväbrunssilla hintaa oli 30 €, normisti brunssi on ilmeisesti 23 €.  Oli kiva brunssi, suosittelen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...