Siirry pääsisältöön

Töölön Sävel: brunssi


Ystävänpäivän kunniaksi brunssiryhmä kokoontui hieman vajaalla miehistöllä Töölön Säveleen. Sävelessä oli ystävänpäivän kunniaksi erikoisbrunssi, jossa brunssiin kuului myös skumppa. Laseja kilistelemällä olikin oivallista aloittaa brunsseilu.

Tämän brunssi huipentuma oli palvelu ja tunnelma. Paikka oli täynnä, mutta silti tunnelma onnistui olemaan kiireetön ja ystävällinen, ystävänpäivähenkinen. Palvelu oli suorastaan loistavaa. Useampaan kertaan meiltä varmistettiin, onko kaikki hyvin ja tarvitsemmeko jotain. Myös gluteenittomalle brunsseilijalle löytyi leipä ja jälkkäriinkin olisi löytynyt täysin gluteeniton extra (yksi gluteeniton versio oli jo jälkkäripöydässä).

Ruoka oli perushyvää. Alkupalaksi löytyi lämpimiä bageleita (pointsit näistä), kroisantteja, sämpylöitä, karjalanpiirakoita, leikkeleitä ja paria salaattia. Pääruokana oli sekä kasvis-, liha-, että kalaruokia. Kaikki hyviä. Jälkkäripöytävaiheessa aloimme olla jo aivan täysiä. Itse tyydyin hedelmiin + söpöön vaaleanpunaiseen minijuustokakkuun (tai rahkakakkuun tms.). Mutta pöydästä olisi löytynyt myös suklaapiirakkaa, täytekakkua ja juustoja.

Miinukset paikka saa teestä. Teetä oli käsittääkseni tarjolla vain termarissa valmiina ja se oli mustaa. Ei osunut siis, ja lisäksi tee oli jotenkin kitkerää. Tosin palvelu oli sen verran hyvää, että muutakin teetä olisi varmaan pyydettäessä saanut. Olin kuitenkin sen verran täynnä, etten kokenut teetä tarpeelliseksi. Teen ja kahvin (ja sen skumpan) lisäksi juomapuolelta löytyi vesikannut, appelsiinimehu ja omenamehu.

Päädyimme myös pisteyttämään tämän brunssin (max 10p):
ruoka 8
tunnelma 9
palvelu 9-10

(ai niin, henkilökunta vielä pahoitteli lähtiessämme, että heille oli tullut sairastapaus, jonka takia oli vähemmän henkilökuntaa paikalla. Ei olisi kyllä mitenkään huomannut.)

Ystävänpäiväbrunssilla hintaa oli 30 €, normisti brunssi on ilmeisesti 23 €.  Oli kiva brunssi, suosittelen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr