Siirry pääsisältöön

pinaatti-kasvispasta

Pääsiäislomaa  on vielä muutama ihana päivä jäljellä. Loman (joka tänä vuonna on, harvinaista kyllä, viisi päivää) ns. suoritusosio on ohi, nimittäin reissu skidien kera kotikotiin on hoidettu. Ja kuten normaalistikin, parin päivän jälkeen ähky on mieletön. Tässä vaiheessa onkin siis hyvä suunnata ajatukset hieman kevyempiin ruokiin ja ottaa taas repertuaariin hieman enemmän kasvispainotteisia ruokia.

Tämän pinaatti-kasvispastan bongasin tämän kevään aikana Kodin Kuvalehdestä. En kuitenkaan muista mistä numerosta, ja koko lehtikin on salaperäisesti kadonnut. Tässä kuitenkin se versio, minkä ohjeesta muistan...

Pinaatti-kasvispasta

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
200g tuoreita herkkusieniä
n. 0,75 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pakastepinaattipussi
200g ranskankermaa
n. 50g parmesaania raastettuna
n. 1 tl suolaa (maun mukaan)
pari ripausta mustapippuria
n. ½ dl auringonkukansiemeniä

Pilko sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota ne kuumalla pannulla öljyssä. Viipaloi herkkusienet ja lisää ne pannulle. Paista, kunnes herkkusienet ovat pehmenneet. Lisää aurinkokuivatut tomaatit sekä pakastepinaatti. Paista, kunnes pinaatit ovat sulaneet. Lisää ranskankerma ja parmesaani. Anna kiehua pienellä lämmöllä pari minuuttia. Mausta oman maun mukaan suolalla ja pippurilla. Kastike ei saa olla liian suolaista, mutta ei kyllä suolatontakaan.
Samaan aikaan, kun teet kastiketta keitä myös spaghetti. Paras aika lienee laittaa spaghetti kiehumaan, kun lisäät pakastepinaatit pannulle. Valuta pasta, sekoita kastike pastan joukkoon ja lisää auringonkukansiemenet. Tarjoile seuraksi vielä lisää parmesaania.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...