Siirry pääsisältöön

Treffi Pub & Bistro: Palmubrunssi

Palmusunnuntaina brunssiryhmä suuntasi itään. Tällä kertaa treffasimme Treffi Pub & Bistrossa.http://treffipub.com/fi/brunssi/ Treffipubissa on vaihtuva teemabrunssi ja loogisesti palmusunnuntaina oli vuorossa palmubrunssi. Voisin kuvailla brunssia hyvin pääsiäismäiseksi. Pääruokana oli lammasta ja jälkkärinä mämmijäädykettä.

Toki pöydästä löytyi muutakin. Alkupalana oli lohta, täytettyjä kananmunia, yhdenlaista leipää, paria salaattia, kasvispiirakkaa. Pääruokana oli lammaksen lisänä perunavuohenjuustogratiinia. Ja jälkkäripöydästä löytyi mämmijäädykkeen (mämmi ei ulkonäöllisesti ole helpoin ruoka, luulimme jäädykepaloja ensin jonkinlaiseksi lihaksi) lisäksi myös pashaa.

Minkälainen brunssi sitten oli? Meille jäi ikävä kyllä hieman pettynyt olo. Brunssi oli hinnaltaan 25€, joka on ihan ok hinta. Nyt kuitenkin mielestämme hinta-laatusuhde ei ollut aivan kohdillaan. Brunssiin ei kuulunut mehuja vaan kylmänä juomana oli jäävettä. Teetä ja kahvia löytyi, mutta teevalikoimat olivat kyllä aika mitättömät: pussiteenä maustamatonta mustaa ja maustamatonta vihreää.

Ruoka oli hyvää. Kuitenkin valikoima oli aika suppea. Normaalia ähkyä ei tästä brunssista päässyt syntymään (mikä ei kyllä pakosta ole kauhean paha asia). Palvelu oli ihan ok, mutta jotakin jäimme kaipaamaan. Meitä kyllä tervehdettiin paikalle tullessamme, mutta siihen jäikin kontaktimme henkilökuntaan.

Menisinkö uudestaan? En tiedä. Vaihtuva teema takaa kyllä sen, että tarjoilut vaihtuvat viikottain. Aina kuukauden viimeisenä päivä Treffipubissa on Street Food brunssi, ja se kyllä omalla tavallaan kiinnostaisi.Tämä brunssi ei ikävä kyllä noussut kärkibrunsseihin. Harmi, koska paikan hampurilaiset olivat, edellisen kerran vieraillessani paikassa, todella hyviä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr