Siirry pääsisältöön

Varsova: MOD - mieletön ravintola

Hiihtolomareissun paluumatkalla pysähdyimme 14 tunniksi Varsovaan (tunneista kyllä nukuimme 8). Kaupunki vaikutti sen verran kivalta, että voisinpa ottaa joskus sen viikonloppureissun kohteeksi. Puolaa en ymmärrä sanaakaan, mutta onneksi se ei tuntunut olevan liian suuri haaste. Englanti toimi lähes paikassa kuin paikassa.

Varsovassa ehdimme hieman shoppailla ja syödä. Meille oli suositeltu MOD-ravintolaa, joka oli kyllä suositustensa arvoinen paikka. Paikka oli pieni ja rosoinen. Kukat roikkuivat katosta ylösalaisin ja kaikki oli kivan rentoa. Ruoka tehtiin avokeittiössä vieressä ja tunnelma oli sopivan hämyisä. Söimme kaikki alkupalan, pääruoan ja jälkkärin ja yksikään ruoka ei ollut pettymys. Itse söin dumblingeja (aaah, ne oli järkyttävän hyviä) alkupalaksi ja pääruoaksi Filet mignonia (tämäkin oli tosi hyvää). Jälkkäriksi söin crème Brûléetä, joka oli aika peruskamaa. Hävisi alku- ja pääruoalle, mutta ei missään nimessä ollut huonoa.

Jos tämän raflan hinnat ovat linjassa Varsovan hintojen kanssa yleisesti, niin ulkona syöminen Varsovassa on todella halpaa. Nimittäin yhden hengen kolmen ruokalajin illallisesta viinilasillisen kera tuli hintaa 25 € (toki maksoimme illallisemme zlotyina).

Jos suuntaat joskus Varsovaan, niin käy ihmeessä testaamassa tämä paikka. MOD ei ole aivan kiinni ydinkeskustassa, mutta rautatieltä siihen oli kuitenkin käveltävä matka. Ilmeisesti MODiin ei voi tehdä pöytävarausta, mutta kannattaa suunnata paikan päälle katsomaan, mahtuisiko sisään. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja puhui hyvää englantia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr