Siirry pääsisältöön

Sandron Marrakech Madness Brunch

Huhtikuussa brunssiryhmän kuukausittainen brunsseilu sijoittui Kallion Sandroon. Kesällä kävimme testaamassa Eiran Sandron vegebrunssin muodossa. Täältä voit lukea, mitä tykkäsimme siitä.

Marrakech Madness sai meiltä oikein hyvät arvosanat. Ruoka oli hyvää ja valikoima oli laaja. Itse henkilökohtaisesti viehätyin jälleen kerran enemmän alkuruokapöydästä. Salaatteja, leipää, hummusta, muita kastikkeita, oliiveja jne. Todella hyviä. Alkupalojen kanssa nautimme myös (hintaan kuuluvaa) skumppaa sekä punajuurimehua. Hintaan kuuluivat myös appelsiini- ja omenatuoremehut.

Jo alkupalojen jälkeen oli aika täysi olo, mutta pääruoat olivat vielä jäljellä. Pöydästä löytyi erilaisia Pohjois-Afrikkalaisia ruokia. Oli lihallisia ja lihattomia versioita. Muun brunssiseurueen mukaan lammas oli todella herkullista, itse tyydyin falafeleihin, jotka nekin olivat aika herkkuja.

Ja viimeiseinä vielä jälkkäripöytä. Katsokaa itse, eikö olekin aika mieletön:

Jälkkärien kera muut seurueesta nauttivat kahvia (oli kuulemma hyvää) ja itse yritin minttuteetä (joka ei oikein osunut muhun). Teen aiheutuma pettymys kuitenkin hävisi täysin maistellessa maittavia jälkkäreitä.

Mitäs muuta? Palvelu oli hyvää ja iloista. Pöydästä korjattiin useampaan otteeseen likaiset lautaset pois. Itse paikka oli kuitenkin hieman ahdas. Pöydät olivat tiiviisti (ja kannatti ollakin, tämä paikka on todella suosittu... Pöytävaraus siis kannattaa tehdä ehdottomasti) ja väenpaljous aiheutti ruuhkaa ja jonoja. Meteli nousi myös aika kovaksi. Eiran Sandrosta meille kaikille oli jäänyt hieman rauhallisempi ja hiljaisempi mielikuva. Brunssi maksoi 28,50 € ja oli kyllä hintansa arvoinen.

Ilmeisesti muuten vastoin yleistä mielipidettä, me tykättiin enemmän Eiran Sandron vegebrunssista kuin tästä lihaisesta versiosta. Mutta Sandron brunssi on kyllä selkeästi mennyt eteenpäin kolmessa vuodessa. Kolme vuotta sitten Sandro ei saanut brunssin osalta multa kauheita kiitoksia (voit lukea siitä täältä, mutta vanhentunutta tietoa se nyt on). Konsepti onkin muuttunut sen jälkeen ja mielikuvat ovat nyt kyllä aivan erilaiset. Tällä hetkellä voin suositella Sandroa ehdottomasti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr