Siirry pääsisältöön

Sandron Marrakech Madness Brunch

Huhtikuussa brunssiryhmän kuukausittainen brunsseilu sijoittui Kallion Sandroon. Kesällä kävimme testaamassa Eiran Sandron vegebrunssin muodossa. Täältä voit lukea, mitä tykkäsimme siitä.

Marrakech Madness sai meiltä oikein hyvät arvosanat. Ruoka oli hyvää ja valikoima oli laaja. Itse henkilökohtaisesti viehätyin jälleen kerran enemmän alkuruokapöydästä. Salaatteja, leipää, hummusta, muita kastikkeita, oliiveja jne. Todella hyviä. Alkupalojen kanssa nautimme myös (hintaan kuuluvaa) skumppaa sekä punajuurimehua. Hintaan kuuluivat myös appelsiini- ja omenatuoremehut.

Jo alkupalojen jälkeen oli aika täysi olo, mutta pääruoat olivat vielä jäljellä. Pöydästä löytyi erilaisia Pohjois-Afrikkalaisia ruokia. Oli lihallisia ja lihattomia versioita. Muun brunssiseurueen mukaan lammas oli todella herkullista, itse tyydyin falafeleihin, jotka nekin olivat aika herkkuja.

Ja viimeiseinä vielä jälkkäripöytä. Katsokaa itse, eikö olekin aika mieletön:

Jälkkärien kera muut seurueesta nauttivat kahvia (oli kuulemma hyvää) ja itse yritin minttuteetä (joka ei oikein osunut muhun). Teen aiheutuma pettymys kuitenkin hävisi täysin maistellessa maittavia jälkkäreitä.

Mitäs muuta? Palvelu oli hyvää ja iloista. Pöydästä korjattiin useampaan otteeseen likaiset lautaset pois. Itse paikka oli kuitenkin hieman ahdas. Pöydät olivat tiiviisti (ja kannatti ollakin, tämä paikka on todella suosittu... Pöytävaraus siis kannattaa tehdä ehdottomasti) ja väenpaljous aiheutti ruuhkaa ja jonoja. Meteli nousi myös aika kovaksi. Eiran Sandrosta meille kaikille oli jäänyt hieman rauhallisempi ja hiljaisempi mielikuva. Brunssi maksoi 28,50 € ja oli kyllä hintansa arvoinen.

Ilmeisesti muuten vastoin yleistä mielipidettä, me tykättiin enemmän Eiran Sandron vegebrunssista kuin tästä lihaisesta versiosta. Mutta Sandron brunssi on kyllä selkeästi mennyt eteenpäin kolmessa vuodessa. Kolme vuotta sitten Sandro ei saanut brunssin osalta multa kauheita kiitoksia (voit lukea siitä täältä, mutta vanhentunutta tietoa se nyt on). Konsepti onkin muuttunut sen jälkeen ja mielikuvat ovat nyt kyllä aivan erilaiset. Tällä hetkellä voin suositella Sandroa ehdottomasti.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj