Palataan vielä hetkeksi pääsiäiseen (tällä hetkellä olen neljättä päivää kipeänä, joten elämään ei ole kuulunut mitään muuta kuin nukkumista ja Downton Abbeyta. Onneksi on Netflix). Jostakin syystä meille on kertynyt useampi suklaalevy, joten pääsiäisenä tyttöjen kanssa käärimme hihat ja teimme suklaakeksejä. Resepti on koottu useammasta reseptistä yhdistellen.
Suklaakeksit
200 g sulatettua voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
n. 80 g tummaa suklaata
n. 80 g vaaleaa suklaata
Vatkaa sulatettu voi ja sokerit keskenään vaahtomaiseksi. Lisää taikinaan kananmunat, vaniljasokeri ja suola. Sekoita vehnäjauhot ja ruokasooda keskenään ja lisää taikinaan. Murskaa suklaat (esim. veitsellä aika pieniksi paloiksi) ja lisää taikinaan sekoittaen.
Ota kahden lusikan avulla taikinasta palleroita ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Taikina leviää kohtuullisesti, joten jätä tilaa keksien väliin. Paista 175 C:ssä n. 10 minuuttia (tarkkaile uunia, 8 minuuttiakin voi riittää). Nosta keksit ritilän päälle jäähtymään.
Näitä nautimme heti leipomisen jälkeen kotona mehukesteillä sekä autossa matkaeväänä. Ja jäi näitä vielä tuliaisiksikin.
Kommentit
Lähetä kommentti