Siirry pääsisältöön

Haagan Alppiruusupuisto


Tänään on tapahtunut monta viimeistä asiaa tälle keväälle.
Viimeinen varsinainen oppitunti on pidetty, viimeinen tukioppilaspuserrus on hoidettu ja lisäksi olen polkenut viimeisen kerran töistä kotiin. Tosin nämä kaikki asiat jatkuvat kyllä siten elokuussa. Suurempia muutoksia ei ole työrintamalla tulossa.

Jos viime viikko oli enemmän tai vähemmän kiireinen (Viimeiset arvosanat annettiin, otettiin vastaan viimeiset näytöt, säädettiin, käännettiin ja väännettiin. Jokainen opehuoneen opettaja oli varmasti enemmän tai vähemmän stressaantunut.), niin tämä viikko tuntuu ihastuttavan seesteiseltä.

Tänään pyöräillesäni Haagan läpi (viimeistä kertaa siis näin työmatkapyöräillen tänä keväänä) tajusin, että a) alppiruusut kukkii b) ajan näköjään aivan alppiruusupuiston ohi c) en mene tästä ohi aivan lähiaikoina ja d) olen aikonut mennä alppiruusupuistoon jo monena vuonna.

Pikajarrutus, pyörä parkkiin ja kiertämään alppiruusupuistoa. Alppiruusut eivät loppujen lopuksi olleet vielä aivan kukkimisen parhaassa vaiheessa, mutta sen sijaan atsaleat (jotka nekin kuuluvat Alppiruusujen sukuun) kukkivat todella hienosti.

Mutta oli niissä alppiruusuissakin jo eri vaiheessa olevia kukintoja.

Alppiruusupuistossa oli erikoinen tunnelma. Tiet menivät aivan lähellä, mutta jotenkin paikassa oli oma ilmapiirinsä. Alppiruusut olivat todella isoja ja niiden välissä puukäytäviä pitkin kävellessä tuli jotenkin viidakkomainen olo. Suosittelen käymään.


Alppiruusupuistosta löydät lisätietoja täältä

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr