Muutama kuukausi ehti vierähtää edellisestä ruokaviikonlopusta (siitä voit lukea täältä ). Viime viikonloppua olimme suunnitelleen taas rakentuvaksi ruoan ja ruokien maistamisen ympärille. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat hieman lennosta, koska ystävämme (not) yrjö saapui kylään. Onnellisesti kävi kuitenkin niin, että viikonloppuina läsnä olleista vain kaksi kuudesta sai nauttia vieraasta. Me muut tyydyimme enemmän tai vähemmän siivoilemaan lattioita, sänkyjä, seiniä ja kylppäriä tai panikoimaan mahdollisesta oksutaudista.
Lauantai-iltaan mennessä kaikki olivat kuitenkin suhteellisen yrjöttömiä, joten kolmen ruokalajin illallinen lyötiin kehiin. Tosin tällä kertaa valmistamiseen ei osallistunut muita kuin me aikuiset (desinfioiduin käsin). Tällä kertaa ruokalista näytti tältä (hieno 7-vuotiaan tekemä versio jäi kuvaamatta):
Alkuruoka: tonnikalatahnasushit
Pääruoka: silakkapihvit perunamuusilla
Jälkiruoka: omenapannari jäätelöllä
Ruoka upposi tällä kertaa yllättävänkin hyvin. Vierailunsa päättäneellä yrjöllä saattoi olla asiaan joku vaikutus. Nuorimmalla oli niin kova nälkä, että sekin pisteli ruokaa yllättävän hyvin menemään. Sushit upposivat kohtuudella, kun samalla opeteltiin syömään puikoilla.
Silakkapihvit, nuo järkyttävän helpot kasarimuistot, upposivat suorastaan hyvin. 2/3:sta otti lisääkin. Omenapannarin jätti kaksi maistamatta ja haastavin ruokahemmo söi sitä jäätelön varjolla muutaman lusikallisen...
Yllättävän hyvät tulokset lähtökohdiin nähden. Harjoitukset jatkuvat...
Mutta, kuinka tehdä niitä silakkapihvejä?
Silakkapihvit
n.500 g silakkafileitä
suolaa ja valkopippuria
tuoretta tilliä silputtuna
n. 2dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suolaa, valkopippuria ja tilliä. Laita päällekkäin aina kaksi silakkafilettä (nahkapuolet ulospäin kummastakin). Kuumenna pannu kuumaksi. Leivitä silakkapihvit jauhoissa (ruisjauhot, joihin sekoitettu suola + valkopippuri) ja paista voissa kummaltakin puolelta kuumalla pannulla.
Eviran suositusten mukaan lasten ei pitäisi syödä silakkaa kuin 1-2 kertaa kuukaudessa, mutta silloin sitä voikin syödä ainakin ympäristön kannalta hyvillä mielin. Silakan kanta on nimittäin vahva eikä sitä pyydettäessä vahingoiteta ympäristöä.
Lauantai-iltaan mennessä kaikki olivat kuitenkin suhteellisen yrjöttömiä, joten kolmen ruokalajin illallinen lyötiin kehiin. Tosin tällä kertaa valmistamiseen ei osallistunut muita kuin me aikuiset (desinfioiduin käsin). Tällä kertaa ruokalista näytti tältä (hieno 7-vuotiaan tekemä versio jäi kuvaamatta):
Alkuruoka: tonnikalatahnasushit
Pääruoka: silakkapihvit perunamuusilla
Jälkiruoka: omenapannari jäätelöllä
Ruoka upposi tällä kertaa yllättävänkin hyvin. Vierailunsa päättäneellä yrjöllä saattoi olla asiaan joku vaikutus. Nuorimmalla oli niin kova nälkä, että sekin pisteli ruokaa yllättävän hyvin menemään. Sushit upposivat kohtuudella, kun samalla opeteltiin syömään puikoilla.
Silakkapihvit, nuo järkyttävän helpot kasarimuistot, upposivat suorastaan hyvin. 2/3:sta otti lisääkin. Omenapannarin jätti kaksi maistamatta ja haastavin ruokahemmo söi sitä jäätelön varjolla muutaman lusikallisen...
Yllättävän hyvät tulokset lähtökohdiin nähden. Harjoitukset jatkuvat...
Mutta, kuinka tehdä niitä silakkapihvejä?
Silakkapihvit
n.500 g silakkafileitä
suolaa ja valkopippuria
tuoretta tilliä silputtuna
n. 2dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
Levitä silakkafileet leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle suolaa, valkopippuria ja tilliä. Laita päällekkäin aina kaksi silakkafilettä (nahkapuolet ulospäin kummastakin). Kuumenna pannu kuumaksi. Leivitä silakkapihvit jauhoissa (ruisjauhot, joihin sekoitettu suola + valkopippuri) ja paista voissa kummaltakin puolelta kuumalla pannulla.
Eviran suositusten mukaan lasten ei pitäisi syödä silakkaa kuin 1-2 kertaa kuukaudessa, mutta silloin sitä voikin syödä ainakin ympäristön kannalta hyvillä mielin. Silakan kanta on nimittäin vahva eikä sitä pyydettäessä vahingoiteta ympäristöä.
Kommentit
Lähetä kommentti