Tänä keväänä nautimme lämpimästä säästä niin paljon. Niinä iltoina kun olimme kotona, grilli lämpeni lähes poikkeuksetta (ja edelleen näinä viileämpinäkin iltoina on grilliruokaa tehty yllättävän usein).
Tämän hetken bravuuriksi ovat nousseet hampurilaiset. Löysimme Lidlin pakastealtaasta grilliin sopivat jauhelihapihvit ja niitä onkin sitten käytetty.
Näitä pihvejä ei tarvitse erikseen sulatella (miinuksena tosin pareittain pakkaaminen muoviin). Ne laitetaan jäisenä grilliin ja paistuvat siinä todella näppärästi.
Pihvien ollessa kypsiä päälle laitetaan cheddarjuustoa (täydellisen viipaloidun cheddarin etsintä on vielä kesken) sulamaan. Grillissä on pihvien kanssa lämmenneet myös sämpylät ja lopuksi täytteet väliin. Meillä väliin kuuluu hampurilaiskastike, sinappi, suolakurkut, salaatti, paahdettu sipuli ja kurkkumajoneesi. N a m.
Toki siellä grillissä on kokkailtu muutakin. Jääkaapista kaivetut kasvikset ovat päätyneet erilaisissa kokoonpanoissa kasvismössöksi. Herkkusieniä on kääritty pekoniin ja täydellistä kanaa etsitty (ykkössijaa pitää tällä hetkellä Kariniemen kananpojan minuuttipihvit). Toistaiseksi on menty aika tutulla ja turvallisella valikoimalla, mutta pari uutta reseptiä odottelee hihassa. Hieman lämpimimpien ilmojen myötä kokeillaan niitä.
Tämän hetken bravuuriksi ovat nousseet hampurilaiset. Löysimme Lidlin pakastealtaasta grilliin sopivat jauhelihapihvit ja niitä onkin sitten käytetty.
Näitä pihvejä ei tarvitse erikseen sulatella (miinuksena tosin pareittain pakkaaminen muoviin). Ne laitetaan jäisenä grilliin ja paistuvat siinä todella näppärästi.
Pihvien ollessa kypsiä päälle laitetaan cheddarjuustoa (täydellisen viipaloidun cheddarin etsintä on vielä kesken) sulamaan. Grillissä on pihvien kanssa lämmenneet myös sämpylät ja lopuksi täytteet väliin. Meillä väliin kuuluu hampurilaiskastike, sinappi, suolakurkut, salaatti, paahdettu sipuli ja kurkkumajoneesi. N a m.
Toki siellä grillissä on kokkailtu muutakin. Jääkaapista kaivetut kasvikset ovat päätyneet erilaisissa kokoonpanoissa kasvismössöksi. Herkkusieniä on kääritty pekoniin ja täydellistä kanaa etsitty (ykkössijaa pitää tällä hetkellä Kariniemen kananpojan minuuttipihvit). Toistaiseksi on menty aika tutulla ja turvallisella valikoimalla, mutta pari uutta reseptiä odottelee hihassa. Hieman lämpimimpien ilmojen myötä kokeillaan niitä.
Kommentit
Lähetä kommentti