Siirry pääsisältöön

Mueseum of Broken Relationships + Fratello Torrefazione


Kulttuuri on ollut viime aikoina lomailemassa, koska töissä ja vapaa-ajalla on ollut vain aivan liian kiirettä. Viime viikolla kuitenkin ehdimme vihdoin ja viimein treffata Kulttuuriystäväni kanssa ja tällä kertaa kohteeksi valikoitui Helsingin kaupunginmuseon näyttely: Museum of Broken Relationships.

Olin näyttelyn suhteen etukäteen hieman skeptinen. Mietin, että haluanko tosissaan kurkistella toisten ihmisten eroihin (parisuhteesta tai muista suhteista). Turhaan epäilin. Näyttely oli hyvä. Eroja kuvaavat tavarat olivat keskiössä, mutta itselleni nousi tärkeämmäksi asiaksi tarinat. Tämä olikin näyttely, jossa tarinat oli kerrankin tuotu näkyviin. Opasvihkosesta nimittäin pystyi lukemaan omaan tahtiinsa jokaisen esineen taustalla olevan tarinan. Joissakin tapauksissa tarina oli yhden lauseen mittainen, joissakin taas useamman sivun. Sain tästä paljon.

Helsingin kaupunginmuseo vaikutti nyt uudistuneena myös aika mielenkiintoiselta paikalta. Palaankin sinne varmasti. Ja mikä parasta, tämä museo on ilmainen (Museum of Broken Relationships on niin ikään ilmainen näyttely). Yllä olevassa kuvassa on muuten museon pihalla oleva hauska yrttitarha.

Museo-osuuden jälkeen suuntasimme välipalalle (lue herkuttelemaan) Kluuviin Fratello Torrefazioneen. Tämä kahvila ei ole epäonnistunut kertaakaan ja silti muistan sen aivan liian harvoin. Teevalikoima ei päätä huimaa (Fratello Torrefazione onkin kahveihin erikoistunut paikka), mutta tarjottavat teet ovat hyviä. Ja sitten ne muut tarjoilut. Olen syönyt tässä kahvilassa salaattia (tosi hyvää), täytettyä leipää (herkullista) ja makeita herkkuja (nameja nekin). Tällä kertaa menimme makealla linjalla ja olihan se taas niin hyvää.

P.S. Museum of Broken Relationships on näytteillä Helsingissä syyskuuhun asti. Kannattaa siis suunnata katsomaan se nyt kesän aikana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...