Grillailujen yhteydessä ja muutenkin ollaan nyt pari viikkoa harrastettu erilaisia salaatteja. Hyvä niin, sillä NYCin reissusta pari ylimääräistä kiloa ilmaantui mukaan. Kohti kevyempää elämää siis taas.
Viime kesäinen halloumi-mansikkasalaatti on ollut edelleen aika pop (viimeksi lisäsin soppaan vielä yli jääneet persikat, toimi nekin). Resepti löytyy täältä. Halloumi on päässyt tänä kesänä myös tomaatin kaveriksi.
Halloumi-tomaattisalaatti
1 pkt halloumia
4 - 5 hyvin kypsynyttä tomaattia
nippu persiljaa
nippu basilikaa (tätä yrteistä eniten)
nippu timjamia
nippu ruohosipulia
(tai sitten mitä yrttejä nyt keltäkin sattuu löytymään)
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl öljyä
suolaa + mustapippuria
Paista halloumi ja pilko se pieneksi. Pilko tomaatit myös kohtuullisen pieniksi (itse laitoin lohkoiksi ja lohkot puoliksi). Sekoita tomaatit ja halloumi keskenään sekä lisää pieneksi silputut yrti ja silputtu valkosipulinkynsi sekaan. Sekoita ja lisää vielä öljy. Sekoita sekä mausta suolalla + pippurilla.
Hesarista taisin bongata tämän fetaisen salaatin reseptin
Vesimeloni-fetasalaatti
n.200g baby-pinaattia
pala vesimelonia
1-2 avokadoa
hieman limettimehua
200g fetajuustoa
n. 1 dl pekaanipähkinöitä
tuoretta basilikaa
tuoretta minttua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
n. 1 tl suolaa
Asettele pinaatit tarjoiluvadille. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuutioi avokado ja lisää päälle limetinmehua (tai limemehua, tai sitruunamehua). Asettele pinaattien päälle. Pilko vesimeloni ja heitä sekaan. Murustele feta salaattiin ja rouhi hieman pekaanipähkinöitä ja lisää nekin. Lisää hienonnetut tuoreet yrtit salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle.
Viime kesäinen halloumi-mansikkasalaatti on ollut edelleen aika pop (viimeksi lisäsin soppaan vielä yli jääneet persikat, toimi nekin). Resepti löytyy täältä. Halloumi on päässyt tänä kesänä myös tomaatin kaveriksi.
Halloumi-tomaattisalaatti
1 pkt halloumia
4 - 5 hyvin kypsynyttä tomaattia
nippu persiljaa
nippu basilikaa (tätä yrteistä eniten)
nippu timjamia
nippu ruohosipulia
(tai sitten mitä yrttejä nyt keltäkin sattuu löytymään)
1 valkosipulinkynsi
n. 2 rkl öljyä
suolaa + mustapippuria
Paista halloumi ja pilko se pieneksi. Pilko tomaatit myös kohtuullisen pieniksi (itse laitoin lohkoiksi ja lohkot puoliksi). Sekoita tomaatit ja halloumi keskenään sekä lisää pieneksi silputut yrti ja silputtu valkosipulinkynsi sekaan. Sekoita ja lisää vielä öljy. Sekoita sekä mausta suolalla + pippurilla.
Hesarista taisin bongata tämän fetaisen salaatin reseptin
Vesimeloni-fetasalaatti
n.200g baby-pinaattia
pala vesimelonia
1-2 avokadoa
hieman limettimehua
200g fetajuustoa
n. 1 dl pekaanipähkinöitä
tuoretta basilikaa
tuoretta minttua
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
n. 1 tl suolaa
Asettele pinaatit tarjoiluvadille. Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuutioi avokado ja lisää päälle limetinmehua (tai limemehua, tai sitruunamehua). Asettele pinaattien päälle. Pilko vesimeloni ja heitä sekaan. Murustele feta salaattiin ja rouhi hieman pekaanipähkinöitä ja lisää nekin. Lisää hienonnetut tuoreet yrtit salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti