Siirry pääsisältöön

Teepäivä Helsingissä

Kuunnellessa Mozartia Daria van den Berckenin CD:ltä on juuri sopiva hetki palata Petran kanssa vietettyyn teepäivään. Klassinen musiikki vie loistavasti oikeaan tunnelmaan. Varsinkin, kun jostain syytä yhdistän klassisen musiikin syksyyn ja teepäivän sää oli enemmän syksyinen kuin kesäinen.

Sää ei kuitenkaan estänyt mitenkään nauttimasta päivästä. Lisäksi mahduttiin jokaiseen haluamaamme paikkaan istumaan, mikä ei ole aina kesäisin itsestään selvyys.

Teepäivämme alkoi pyrähdyksellä Lauttasaareen. Havaitaksemme valitsemamme kahvilan olevan kesälomalla. Ei se mitään, kipaisimme tien toiselle puolelle pysäkille ja suuntasimme takaisin keskustaan. Teekierroksemme alkoi varsinaisesti ihastuttavan sympaattisesta Museokadulla sijaitsevasta Voffeli & Kaffelista.

Nautimme teetä (toki) ja makeat vohvelit. Itse otin herkun tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon kera, Petra omansa omenahillolla ja kermavaahdolla. Kummatkin olivat ilmeisen herkullisia.

Seuraavaksi suuntasimme sisustuskauppa Plootuun ja erityisesti siellä sijaitsevaan Rupla Rööperi -kahvilaan. Teetä ja pientä herkuttelua. Itse söin herkullisen raakakakun, jossa oli ainakin puolukkaa ja kinuskia.

Jostakin syystä en tajunnut kiertää sisustuskaupan puolella ollenkaan. Täytyy siis korjata tämä jossain välissä.

Viimeiseksi hyppäsimme bussiin ja hurautimme sillä Hernesaarenrantaan tutustumaan Löylyyn. Löyly saikin aikaan poikkeuksen teepäivään ja otimmekin teen sijasta lasilliset (teetäkin olisi kyllä ollut tarjolla). Hieman harmaasta säästä huolimatta näkymät olivat ikkunoista kivan merelliset. Sisustus oli myös tyylikästä ja jos tämä paikka on vain syksyllä auki, suuntaan sinne kyllä silloin viimeistään uudestaan. Tosin jonkun lämpimän kesäpäivänkin Löylyn terassilla voisi käydä viettämässä.

Varsinkin kattoterassilta oli kivat maisemat. Ja ehkä se saunakin pitää joku päivä käydä testaamassa. Viimeisimmän listalla olleen kahvilan jätimme aikapulan vuoksi jo perinteisen Kesäpäivän tutustumiskohteeksi kävelylenkin lisäksi. 

Onnea on tee, ihanat kahvilat ja ihana ystävä. Kiitos Petralle kivasta päivästä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...