Siirry pääsisältöön

Teepäivä Helsingissä

Kuunnellessa Mozartia Daria van den Berckenin CD:ltä on juuri sopiva hetki palata Petran kanssa vietettyyn teepäivään. Klassinen musiikki vie loistavasti oikeaan tunnelmaan. Varsinkin, kun jostain syytä yhdistän klassisen musiikin syksyyn ja teepäivän sää oli enemmän syksyinen kuin kesäinen.

Sää ei kuitenkaan estänyt mitenkään nauttimasta päivästä. Lisäksi mahduttiin jokaiseen haluamaamme paikkaan istumaan, mikä ei ole aina kesäisin itsestään selvyys.

Teepäivämme alkoi pyrähdyksellä Lauttasaareen. Havaitaksemme valitsemamme kahvilan olevan kesälomalla. Ei se mitään, kipaisimme tien toiselle puolelle pysäkille ja suuntasimme takaisin keskustaan. Teekierroksemme alkoi varsinaisesti ihastuttavan sympaattisesta Museokadulla sijaitsevasta Voffeli & Kaffelista.

Nautimme teetä (toki) ja makeat vohvelit. Itse otin herkun tuoreiden mansikoiden ja kermavaahdon kera, Petra omansa omenahillolla ja kermavaahdolla. Kummatkin olivat ilmeisen herkullisia.

Seuraavaksi suuntasimme sisustuskauppa Plootuun ja erityisesti siellä sijaitsevaan Rupla Rööperi -kahvilaan. Teetä ja pientä herkuttelua. Itse söin herkullisen raakakakun, jossa oli ainakin puolukkaa ja kinuskia.

Jostakin syystä en tajunnut kiertää sisustuskaupan puolella ollenkaan. Täytyy siis korjata tämä jossain välissä.

Viimeiseksi hyppäsimme bussiin ja hurautimme sillä Hernesaarenrantaan tutustumaan Löylyyn. Löyly saikin aikaan poikkeuksen teepäivään ja otimmekin teen sijasta lasilliset (teetäkin olisi kyllä ollut tarjolla). Hieman harmaasta säästä huolimatta näkymät olivat ikkunoista kivan merelliset. Sisustus oli myös tyylikästä ja jos tämä paikka on vain syksyllä auki, suuntaan sinne kyllä silloin viimeistään uudestaan. Tosin jonkun lämpimän kesäpäivänkin Löylyn terassilla voisi käydä viettämässä.

Varsinkin kattoterassilta oli kivat maisemat. Ja ehkä se saunakin pitää joku päivä käydä testaamassa. Viimeisimmän listalla olleen kahvilan jätimme aikapulan vuoksi jo perinteisen Kesäpäivän tutustumiskohteeksi kävelylenkin lisäksi. 

Onnea on tee, ihanat kahvilat ja ihana ystävä. Kiitos Petralle kivasta päivästä.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr