Tässä vaiheessa syksyä ainakin meidän pakastin suorastaan pullistelee. Uusia marjoja on pussitettu ja pakastettu ja vanhojakin on vielä vähän jäljellä... Leivoinkin siis punaisista viinimarjoista makoisan piirakan (ja toisenkin).
Tässäpä resepti:
Viinimarjapiirakka
pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
päälle:
n. 3dl punaisia viinimarjoja pakasteesta
1 prk (250g) mascarpone-juustoa
1 kananmuna
½ dl sokeria
Vaahdota voi ja sokeri keskenään vatkaamalla. Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Taputtele taikina rasvatun piirakkavuoan pohjalle + reunoille. Kaada päälle sopiva määrä viinimarjoja. Sekoita keskenään mascarpone, kananmuna ja sokeri. Levitä nuolijalla marjojen päälle.
Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia uunin keskitasolla. Tarkkaile kuitenkin piirakkaa, ettei pinta pääse kärähtämään.
Tässäpä resepti:
Viinimarjapiirakka
pohja:
100g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
päälle:
n. 3dl punaisia viinimarjoja pakasteesta
1 prk (250g) mascarpone-juustoa
1 kananmuna
½ dl sokeria
Vaahdota voi ja sokeri keskenään vatkaamalla. Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Taputtele taikina rasvatun piirakkavuoan pohjalle + reunoille. Kaada päälle sopiva määrä viinimarjoja. Sekoita keskenään mascarpone, kananmuna ja sokeri. Levitä nuolijalla marjojen päälle.
Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia uunin keskitasolla. Tarkkaile kuitenkin piirakkaa, ettei pinta pääse kärähtämään.
Kommentit
Lähetä kommentti