Siirry pääsisältöön

Brunssiryhmä Kallion Ruplassa

Syksyn ekalle brunssille oli hieman vaikeuksia brunssiryhmäläisillä löytää sopivaa aikaa. Loppujen lopuksi meitä pääsi Kallion hipsterimäiseen Ruplaan paikalla kolme.

Olimme tehneet pöytävarauksen, joka tulikin todella tarpeen. Paikka oli nimittäin viimeistä paikkaa myöten täynnä. Tunnelma oli kuitenkin kiva, joten tiiviisti istuminen ei tuottanut tuskaa.

Ruokalistalta löytyi tällä erää erilaisia salaatteja, riisiä ja kanakastiketta sekä kasviskastiketta. Leipää oli muutamaa erilaista (myös gluteenitonta) ja mehuja oli useampaa sorttia. Jälkkäripöytä aiheutti suuria kuolauksia. Oli nimitäin sen verran hyvä näköisiä herkkuja. Ja olivatkin ne hyviä :). Tosin millään en kyennyt itse maistamaan jokaista.

Keskustelu pyörteili tällä kertaa ylläripylläri lähinnä työasioissa (tässä vaiheessa syksyä muuta ei oikein voi olettaa). Samalla tämä brunssi toimi mainiona aivojen tuulettajana.

Brunssi oli kokonaisuudessaan hyvä. Ei erinomainen, mutta oikein hyvä. Ruoat olivat kaikki hyviä ja valikoimaa oli tarpeeksi. Myös gluteeniton kasvisruokailija löysi pöydistä reilusti syötävää. Henkilökuntaa oli paikalla ehkä hieman liian vähän. Useampaan kertaan oli joku loppu. Lautaset, haarukat, lasit, kahvi jne. Kaikkea tuli kyllä pyydettäessä lisää, mutta ehkä pieni ennakointi olisi paikallaan.

Kokonaisuutena oli kuitenkin erittäin mukava brunssi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...