Siirry pääsisältöön

Brunssiryhmä Kallion Ruplassa

Syksyn ekalle brunssille oli hieman vaikeuksia brunssiryhmäläisillä löytää sopivaa aikaa. Loppujen lopuksi meitä pääsi Kallion hipsterimäiseen Ruplaan paikalla kolme.

Olimme tehneet pöytävarauksen, joka tulikin todella tarpeen. Paikka oli nimittäin viimeistä paikkaa myöten täynnä. Tunnelma oli kuitenkin kiva, joten tiiviisti istuminen ei tuottanut tuskaa.

Ruokalistalta löytyi tällä erää erilaisia salaatteja, riisiä ja kanakastiketta sekä kasviskastiketta. Leipää oli muutamaa erilaista (myös gluteenitonta) ja mehuja oli useampaa sorttia. Jälkkäripöytä aiheutti suuria kuolauksia. Oli nimitäin sen verran hyvä näköisiä herkkuja. Ja olivatkin ne hyviä :). Tosin millään en kyennyt itse maistamaan jokaista.

Keskustelu pyörteili tällä kertaa ylläripylläri lähinnä työasioissa (tässä vaiheessa syksyä muuta ei oikein voi olettaa). Samalla tämä brunssi toimi mainiona aivojen tuulettajana.

Brunssi oli kokonaisuudessaan hyvä. Ei erinomainen, mutta oikein hyvä. Ruoat olivat kaikki hyviä ja valikoimaa oli tarpeeksi. Myös gluteeniton kasvisruokailija löysi pöydistä reilusti syötävää. Henkilökuntaa oli paikalla ehkä hieman liian vähän. Useampaan kertaan oli joku loppu. Lautaset, haarukat, lasit, kahvi jne. Kaikkea tuli kyllä pyydettäessä lisää, mutta ehkä pieni ennakointi olisi paikallaan.

Kokonaisuutena oli kuitenkin erittäin mukava brunssi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr