Siirry pääsisältöön

Tiistaita ja Apulantaa

Kun lähtee aamulla 6.50 liikenteeseen, voi hyvinkin havaita olevansa todella väsynyt 12 tuntia myöhemmin.  Varsinkin,kun huomaa vielä senkin,että voi olla kotona aikaisintaan 3 tunnin päästä.
Päivä on ollut täynnä mukavia asioita (töissä oli kiireistä, mutta tunnit olivat oikeastaan aika kivoja. Vaikeatkin asiat upposivat yllättävän hyvin.),mutta näköjään mukavienkin asioiden keskellä kone voi hyytyä.
12 tunnin kohdalla olikin hyvä poiketa kahvilaan. Tilata Chai Latte ja uppoutua kirjaan. Kerätä voimia. 

Olla tyytyväinen siihen,etten suunnannut illalla pariksi tunniksi kotiin. Koska sinne olisin kyllä hyytynyt

Äskeisessä tunnelmia tiistailta. Yllättäen kuitenkin kahvilareissu piristi sen verran, että pysyin hereillä leffassa. Ja mikäs oli pysyessä; Teit meistä kauniin -leffa vei kyllä mukanaan. Tarina oli itselleni tuttu (sen verran paljon on kuitenkin Apulantaa tullut seurattua ja kirjakin luettua), mutta leffa piti silti otteessaan. Pidin erityisesti siitä, että leffassa pyrittiin avaamaan sitä 90-luvun alun maailmaa muutenkin. Sitä, millä tavalla Suomessa tapahtuneet asiat vaikuttivat normaalien perheiden arkeen. Näyttelijäsuoritukset olivat miellyttävän hyviä. Nuori Toni kuulosti niin Tonilta kuin vain voi olla. Äänenpainot ja ääni olivat välillä aivan kuin oikean Tonin suusta. Muutenkin poikia esittäneet vakuuttivat. 

P. S. tiesitkö, että tiistaisin Veikkaus-kortilla pääsee useimpiin kotimaisiin leffoihin kaksi yhden hinnalla. Aika hyvä tarjous. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj