Suppiksia on tänä syksynä ujutettu vaihvikkaa melkein ruokaan kuin ruokaan. Lasagnesta tuli esimerkiksi erinomaista, kun suppiksia oli silputtu joukkoon. Alamittaiset eivä etukäteen ilmoittautuneet sienifaneiksi, mutta kukaan ei varsinaisesti havainnut niitä ruoassa (vaikka ne kyllä aivan selkeästi maistuvat) ennen kuin asia paljastettiin. Nyt ainakin yksi jo toivoo sieniä lisättävän ruokaan ja pari muuta ei ole ottanut kantaa oma-aloitteisesti puolesta tai vastaan.
Jauhelihapullista tuli myös mielettömän herkullisia, kun lisäsin taikinan joukkoon suppiksia.
Sieni-jauhelihapullat tomaattikastikkeessa
Kastike:
2 dl oliiviöljyä
2 sipulia (isoja)
4 valkosipulinkynttä
4 prk tomaattimurskaa
n. 1½ dl persiljasilppua
1 rkl sokeria
n.1½ dl basilikasilppua
suolaa ja pippuria
Tee ensin kastike. Kuullota silputut sipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä matalalla lämmöllä. Lisää ensin puolet tomaattimurskasta ja soseuta kastike sauvasekoittimella (väri muuttuu oranssiksi). Lisää loput tomaattimurskasta (älä soseuta enää) ja loput ainekset. Sekoita ja anna kiehua matalalla lämmöllä kannen alla n. tunti. Valmista samalla lihapullat.
Lihapullat:
700 g naudan jauhelihaa
3 viipaletta vaaleaa leipää
n. 1 dl kuivattuja suppilovahveroita
n. 1 dl persiljasilppua
2 dl parmesaania raastettuna
3 munaa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa ja pippuria
Laita ensin sienet veteen turpoamaan n. 10 minuutiksi. Purista vesi pois ja silppua sienet pieneksi. Turvota myös leipäviipaleita vedessä parin minuutin ajan. Purista vesi pois ja revi leivät pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile massasta lihapullia. Paista lihapullat paistinpannulla lähes kypsiksi ja tiputtele ne sitten kastikkeen joukkoon.
Tarjoa spagetin kera. Meillä tästä taisi tulla yhteensä 9 annosta (osa lämmitettyinä myöhemmin).
Jauhelihapullista tuli myös mielettömän herkullisia, kun lisäsin taikinan joukkoon suppiksia.
Sieni-jauhelihapullat tomaattikastikkeessa
Kastike:
2 dl oliiviöljyä
2 sipulia (isoja)
4 valkosipulinkynttä
4 prk tomaattimurskaa
n. 1½ dl persiljasilppua
1 rkl sokeria
n.1½ dl basilikasilppua
suolaa ja pippuria
Tee ensin kastike. Kuullota silputut sipulit ja valkosipulit oliiviöljyssä matalalla lämmöllä. Lisää ensin puolet tomaattimurskasta ja soseuta kastike sauvasekoittimella (väri muuttuu oranssiksi). Lisää loput tomaattimurskasta (älä soseuta enää) ja loput ainekset. Sekoita ja anna kiehua matalalla lämmöllä kannen alla n. tunti. Valmista samalla lihapullat.
Lihapullat:
700 g naudan jauhelihaa
3 viipaletta vaaleaa leipää
n. 1 dl kuivattuja suppilovahveroita
n. 1 dl persiljasilppua
2 dl parmesaania raastettuna
3 munaa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
suolaa ja pippuria
Laita ensin sienet veteen turpoamaan n. 10 minuutiksi. Purista vesi pois ja silppua sienet pieneksi. Turvota myös leipäviipaleita vedessä parin minuutin ajan. Purista vesi pois ja revi leivät pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile massasta lihapullia. Paista lihapullat paistinpannulla lähes kypsiksi ja tiputtele ne sitten kastikkeen joukkoon.
Tarjoa spagetin kera. Meillä tästä taisi tulla yhteensä 9 annosta (osa lämmitettyinä myöhemmin).
Kommentit
Lähetä kommentti