Siirry pääsisältöön

Brunssiryhmä Ondassa

Marraskuun brunssitapaaminen tapahtui jälleen Kallion nurkilla. Tällä kertaa kohteena oli Onda, jossa on tarjolla Etelä-Amerikan makuihin pohjautuva brunssi aina lauantaisin. Brunssissa on kolme kattausta, joista ensimmäinen on 11.00. Me suuntasimme paikalle heti ensimmäiseen kattaukseen ja väkeä oli paljon. Suosittelen siis erittäin vahvasti pöytävarauksen tekemistä.


Ondan brunssi oli lähes tulkoon täydellinen. Tällä kertaa ruoka oli t o d e l l a hyvää. Jokainen ruokalaji oli selkeästi erilainen ja maistui selkeästi jollekin. Valikoima oli runsas ja mikä parasta, ruokien yläpuolelle oli kirjoitettu, mikä ruoka on aina kyseessä. Myös kasvisruokailijat saivat vatsansa täällä täyteen (lihaisia ja kalaisia vaihtoehtoja oli vain muutama tarjolla) ja gluteenittomuuskaan ei ollut minkäänlainen ongelma. Suuret plussat Ondalle.
Ruokana oli erilaisia salaatteja, erilaisia ööh kasvishöystöjä, kanaa sekä lohta. Löytyi leipää ja erilaisia tahnoja. Hedelmiä.
Jälkiruokapöytä oli hieman mitäänsanomaton ja teetä ei voinut kutsua kovin hyväksi (mutta kahvi sen sijaan sai kiitoksia). Mutta kaikki muu oli niin hyvää, ettei näistäkään jäänyt mitenkään huono maku suuhun.

Palvelu oli hyvää ja ystävällistä. Ruoka ei ollut missään vaiheessa loppu ja jonottamaankaan ei hirveästi joutunut. Paikka on kuitenkin aika pieni ja väkeä paljon, joten pöytien välissä oli hieman ahdasta kulkea. Mutta muuten tunnelma oli todella viihtyisä ja mukava.

Tämä paikka ansaitsee ehdottomasti kiitettävät arviot.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...