Siirry pääsisältöön

Iltapäiväteellä Ouncessa

Silloin, kun oli vielä kylmä ja pakkasta (hullua, kuinka paljon nämä säät vaihtelevat tänä syksynä), suuntasimme eräs iltapäivä K:n kanssa Iso-Roballe Ouncen teehuoneeseen nauttimaan iltapäiväteestä.

Ulkona alkoi jo hämärtää ja pakkasta oli selkeästi. Ouncessa olikin kotoisa olo, isoissa nojatuoleissa. Ouncen iltapäiväteehen ei kuulu ns. perinteistä kerroslautastarjoilua, vaan tarjoilussa keskitytään skonsseihin. Hintaa tällä iltapäiväteellä oli 15 euroa.


Skonsseja oli monta  ja niille oli erilaisia lisukkeita tarjolla. Skonssit olivat t o d e l l a herkullisia. Suorastaan suussa sulavia. Näiden herkkujen lisäksi ei kaivannut ollenkaan mitään muuta. 
Ouncen iltapäiväteehen kuuluu alkuun musta tee, joka on tarkoitettu nautittavaksi maidon kera.  En ole suuri mustan teen ystävä, mutta yllättävän hyvin se sopi skonssien kanssa. Toiseksi teeksi valitsimme vihreän maustetun teen, joka oli hieman pliisu vahvan mustan teen jälkeen. Sen verran hyvältä se kuitenkin maistui, että ostin kotiinkin sitä juotavaksi. Kolmannenkin kannun olisimme varmasti vielä saaneet, mutta teekiintiö tuli näillä kahdella kannullisella jo aika hyvin täyteen.

Päädyimmekin nauttimaan jälkkäriksi kurkkudrinkit Boulevard Socialiin. Sopi siihen iltaan kuin nenä päähän.

K kirjoitti iltapäiväteestä blogissaan Kumpupilviä ja pilvenhattaroita. Löydät postauksen täältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj