Tänä vuonna blinikauden avaus venyi aika myöhäiseksi. Tai sitten se on hieman ajoissa. Riippuu, mistä päin katsoo. Koska opettajana olen kiinni lukuvuosiajattelussa, niin meillä tämä blinikauden avaus oli vain pari kuukautta etuajassa (eikä monta kuukautta myöhässä).
Ja koska nämä olivat tämän vuoden 2016 ensimmäiset blinit, on syytä ihmetellä, että miksi ihmeessä. Todella hyvät ja loppujen lopuksi aika helpotkin vierastarjottavat. Miksi ihmeessä, me ei tehdä näitä useammin?
Tällä kertaa blineillä juhlistettiin ihania ystäviä ja tuota syötiin itsemme ähkyyn. Tarkoitukseni oli tuplata varmuuden vuoksi taikina, mutta sekoilin tattarijauhojen kanssa niin pahasti, että taikinaa tulikin sitten triplamäärä... No, blinejä riitti. Havaitiin myös, että lämmitettyinäkin ne toimivat ihan kohtuullisesti seuraavina päivinä.
Blinien seurana meillä oli lohen mätiä, merilevähelmiä, punasipulia, ranskankermaa, suolakurkkuja, hunajaa sekä sienisalaattia. Blinit paistuivat sopivasti herrojen toimesta (oikeus ja kohtuus, minä kuitenkin tein taikinan ja toinen rouvashenkilö huolehti jälkiruoan) ja loppuvaiheessa paistamiseen löytyi jo hyvä rutiini. Ja voissa paistettuina blinit ovat aivan järjettömän hyviä.
Ja sen blinitaikinan tein tällä kertaa tällaisella ohjeella (ja tosiaan kolminkertaisena... Alla olevilla määrillä tulee suunnilleen 8 bliniä):
Blinit
3 dl turkkilaista jogurttia
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä pari tuntia (tai jääkaapissa kauemman). Ennen paistoa lisää sekaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen sekä viimeisenä vaahdoksi vatkattu valkuainen.
Ja koska nämä olivat tämän vuoden 2016 ensimmäiset blinit, on syytä ihmetellä, että miksi ihmeessä. Todella hyvät ja loppujen lopuksi aika helpotkin vierastarjottavat. Miksi ihmeessä, me ei tehdä näitä useammin?
Tällä kertaa blineillä juhlistettiin ihania ystäviä ja tuota syötiin itsemme ähkyyn. Tarkoitukseni oli tuplata varmuuden vuoksi taikina, mutta sekoilin tattarijauhojen kanssa niin pahasti, että taikinaa tulikin sitten triplamäärä... No, blinejä riitti. Havaitiin myös, että lämmitettyinäkin ne toimivat ihan kohtuullisesti seuraavina päivinä.
Blinien seurana meillä oli lohen mätiä, merilevähelmiä, punasipulia, ranskankermaa, suolakurkkuja, hunajaa sekä sienisalaattia. Blinit paistuivat sopivasti herrojen toimesta (oikeus ja kohtuus, minä kuitenkin tein taikinan ja toinen rouvashenkilö huolehti jälkiruoan) ja loppuvaiheessa paistamiseen löytyi jo hyvä rutiini. Ja voissa paistettuina blinit ovat aivan järjettömän hyviä.
Ja sen blinitaikinan tein tällä kertaa tällaisella ohjeella (ja tosiaan kolminkertaisena... Alla olevilla määrillä tulee suunnilleen 8 bliniä):
Blinit
3 dl turkkilaista jogurttia
15 g hiivaa
2 dl tattarijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi ja sekoita joukkoon hiiva. Lisää tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä pari tuntia (tai jääkaapissa kauemman). Ennen paistoa lisää sekaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen sekä viimeisenä vaahdoksi vatkattu valkuainen.
Kommentit
Lähetä kommentti