Siirry pääsisältöön

Vuosi 2016

Näin savinaamio kasvoilla, talon ollessa h i l j a i n e n, on hyvä hetki miettiä mennyttä ja pohtia tulevaa. Viimeisen vuorokauden aikana siihen on muutenkin ollut hyviä mahdollisuuksia. Eilen illalla (tai no yöllä) pakkasimme skidit autoon ja suuntasimme Kallioon. Etsimme sopivan paikan Tokoinrannasta ja olimme kerrankin oikeaan aikaan liikenteessä. Saimme nimittäin todella hyvät paikat. Vai miltä kuulostaa penkki (jolle levitimme istuinalustat), näkymä Eläintarhanlahdelle, sekä suora näkymä Finlandia-talon päätyyn. Ei sillä Finlandia-talolla niin väliä, mutta sillä suunnalla näkyivät Helsingin kaupungin ilotulitukset. Olimme paikalla niin hyvissä ajoin, että ehdin ottaa puoli tuntia lähes omaa aikaa (mitä nyt sivusilmällä seurasin skidejä, pelkäsin parin hoipertelevan puolesta (etteivät tipahtaisi mereen) ja säädin kameraa valmiiksi).

Penkillä istuessa mietin, että vuosi 2016 oli loppujen lopuksi rauhoittumisen vuosi. Otin tietoisesti aikaa itselleni ja hiljaisuudelle. Luin paljon (68 kirjaa ehdin lukea), en täyttänyt kalenteriani ääriään myöten ja nautin kotona oleilusta. Toisaalta oli isoja ja räjäyttäviä asioita. Kävimme viettämässä lähes pari viikkoa New Yorkissa, reissasimme autolla Slovakiaan. Menimme naimisiin ja pidimme erilaisia juhlia ja illanistujaisia. 

Vuonna 2016 retkeilimme ehkä hieman liian vähän ja kesällä pyöräilin nolostuttavan vähän. Näitä kahden asian suhteen voisi tsempata tänä vuonna. Retkeilyn suhteen on jo pullat hyvin uunissa; suuntasimme tänään nimittäin ystäväperheen kanssa klo 10.30 (kummassakin lähtöpaikassa oli hieman käynnistysvaikeuksia junioreilla, mutta selvittiinpä perille) Seurasaareen. Paistettiin makkaraa, syötiin eväitä, juotiin kaakaota. Juuri niin kuin retkellä kuuluukin. Lapset yrittivät pysyä hiljaa ja saada oravat/linnut kädelle istumaan. Alamittaiset olivat tästä touhusta niin innoissaan, että lopulta meidän aikuisten piti kinuta lapset liikenteeseen. Aikuisten sormet nimittäin ainakin alkoivat olla jäässä.

Vaikka retkeily jäikin aika vähäiseksi, niin kävelyä tuli kyllä sitäkin enemmän. Ja minkäs muun parissa kuin Pokémonin. Leuto talvi on tehnyt sen, että hämmentävästi edelleen lähdemme koko porukalla silloin tällöin Pokémon-kävelyille. Pokémon-kävelyitä kertyi näköjään 473km. Aikasta paljon sanoisin. Toki myönnettäköön, että osa kilometreistä olisi tullut kyllä muutenkin kävellessä junalle/kauppaan/jonnekin. 

Ruokapöydän vakiokamoiksi vakiintuivat härkis sekä nyhtökaura. Jauheliha on suurimmaksi osaksi korvattu näillä tuotteilla. Sen sijaan vuodelta 2016 puuttuivat kokonaan uudet kokeilut keittiössä. Uusia ruokia ilmaantui todella vähän. Tähän yritämmekin panostaa nyt alkavana vuotena. 

Vuoteen 2016 mahtui paljon iloja ja murheita aika vähän. Kaikki on oikeastaan aika hyvin (paitsi mun kantapäät, mutta niidenkin kanssa voi elää). Voin olla tyytyväinen omaan elämääni ja jatkaa hymyillen tähän vuoteen 2017. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr