Siirry pääsisältöön

Brunssiryhmä Weeruskassa

Tammikuussa brunssiryhmä kokoontui hieman vajaamiehistöllä Weeruskassa. Hassua, että tämä oli elämäni ensimmäinen kerta tässä Lintsin kainalossa sijaitsevassa ravintolassa.

Weeruskassa brunssi oli hyvin peruskamaa. Ruokia oli paljon ja vatsat olivat vaihteeksi aivan ylitäydet. Alkupalapöydästä löytyi erilaisia salaatteja ja leikkeleitä. Leipää oli monenlaista ja karjalanpiirakoitakin löytyi. Lämpiminä ruokina oli ainakin lihapullia, kasvispyöryköitä, perunamuussia jne. Hyvin normiruokaa. Tarjolla oli erilaisia mehuja, montaa erilaista teetä ja kahvia. Ja sitten se jälkkäripöytä. Se oli aika wow. Oli muutamia kakkuja, mutta sitten oli pehmiskone. Pehmiskone, josta sai itse ottaa pehmeistä kippoon ja lisätä strösseliä tai muita härpäkkeitä. Todella isot plussat tästä. Me aikuiset ihmiset saimme tästä niin paljon iloa ja voin vain kuvitella, että lapsiin tämä kolahtaa vielä enemmän. Omaa askartelua sai harrastaa myös paistamalla itselleen vohvelin.

Weeruskan brunssia tarjoillaan joka sunnuntai klo 11 - 15 välisenä aikana. Hinta on aikuisilta 19,90e ja alle 12-vuotiailta lapsilta aina euron per ikävuosi. Weeruska on sellainen aika perinteinen matalan profiilin paikka ja uskoisin, että lastenkin kanssa tämä brunssi toimisi mainiosti. Mikään pönötyspaikka ei nimittäin ole kyseessä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Retkeilyä: Iso-Melkutin

Lauantaina hellepäivää uhmaten päätimme lähteä kahden alamittaisen (toinen tosin on jo mua pitempi...Enää yksi alamittaisista on siis todellisuudessa alle 170 cm pitkä...) + Papu Papusen kanssa retkeilemään Lopelle Iso-Melkuttimen kierrokselle.  Tähän väliin todettakoon, että olen tämän kevään aikana selannut usean kunnan nettisivuja ja etsinyt tietoja retkeilymaastoista/kävelyreiteistä.  Iso-Melkuttimesta tiedon saaminen oli hieman kiven alla. Lopulta Lopen kunnan sivulta tietoa löysi, mutta näin ikävästi sanottuna niin tylsässä muodossa, että sen nettisivun (tai no PDF:n) perusteella en olisi kyllä Lopelle retkeilemään lähtenyt.  Onneksi Iso-Melkuttimesta on kuitenkin kirjoitettu erilaisia postauksia aika runsaasti, joten tietoa löytyi muuta kautta. Ja hyvä niin, koska tämä oli todellakin vierailun arvoinen paikka.   Me navigoimme paikan päälle Google Mapsin avulla, jolloin määränpääksi laitoimme Iso-Melkuttimen parkkipaikka. Tarkempi osoite on Tauluntie 146, Räysk...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...