Sen lisäksi, että pääsiäisviikonloppuna söimme itsemme onnellisiksi Sinnessä (lue siitä täältä), niin nautimme myös ystäväpariskunnan kanssa illallista meillä kotosalla. Menimme tällä kertaa osittain tutuilla ruokalajeilla.
Alkupalana munakoisokeittoa (ohje löytyy täältä, tosin olemme huomanneet tässä aikojen saatossa, että tämä keitto kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä. Maku paranee entisestään) ja pääruokana täysin maidotonta sienirisottoa. Tällä kertaa teimme kuitenkin myös toisen alkupalan, joka oli uusi kokeilu: .
Alkupalana munakoisokeittoa (ohje löytyy täältä, tosin olemme huomanneet tässä aikojen saatossa, että tämä keitto kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä. Maku paranee entisestään) ja pääruokana täysin maidotonta sienirisottoa. Tällä kertaa teimme kuitenkin myös toisen alkupalan, joka oli uusi kokeilu: .
n.150g tuoretta lohta
1 - 2 limen mehua
1 pieni punasipuli
1 punainen chili
tuoretta korianteria kourallinen
tuoretta korianteria kourallinen
1 avokado
hieman suolaa ja pippuria
Pilko lohi pieniksi paloiksi (tyyliin 1cm x 1 cm) ja varmista, ettei mukana ole ruotoja. Laita palat kulhoon ja purista päälle limemehu. Laita kulho jääkaappiin ja anna lohen kypsyä n. 3 tuntia. Pilko punasipuli, chili ja korianterin lehdet pieniksi ja lisää kulhoon. Mausta myös tässä vaiheessa ripauksella suolaa ja pippuria. Maista, ja jos maku ei ole tarpeeksi sitruunamainen voit lisätä sekaan vielä lisää limen tai sitruunan mehua. Sekoita ja laita vielä jääkaappiin maustumaan n. 30 minuutiksi (vähemmälläkin selviää). Pilko avokado ja lisää sekaan. Noste annoskuppeihin valmiiksi ja säilytä kylmässä tarjoiluun saakka.
Kommentit
Lähetä kommentti