Siirry pääsisältöön

Taste of Helsinki 2017

Jälleen se aika vuodesta, kun Kansalaistorille pääsee maistelemaan herkkuja. Taste of Helsinki on avoinna vielä tänään ja huomenna, joten vielä ehdit. Ja kerrankin sää suosii. Olemme olleet H:n kanssa tapahtumassa paikalla kaksi kertaa aiemminkin. Kummallakin kerralla on ollut kylmä ja lähes satanut vettä. Tänä vuonna ei.

Tänä vuonna ostimme liput tapahtumaan jo aikaisin keväällä ja arvoimme pitkään eri ajankohtien välillä. Loppujen lopuksi päädyimme perjantain lounasaikaan (klo 11- 15), joka oli kyllä loistava valinta. Väittäisin nimittäin, että väkeä on tuohon aikaan hieman vähemmän kuin iltaisin. Useimmat kun taitavat olla vielä töissä. Tämä pitää muistaa ensi vuonnakin.

Tänä vuonna maistelimme H:n kanssa yhteensä 11 annosta. Söimme jokaisen annoksen käytännössä puoliksi, jotta kumpikin sai maistaa mahdollisimman montaa. Jokainen maistamamme annos oli hyvä, mutta erityispositiiviset olivat
  • Grön:  Kasvi-annos
  • Savoy: Vorschmack
  • Pastor: Bistek Tataki Con Shiitake
  • Bistro O Mat: savustettua punajuursta, rapeaa ruista ja vuohenjuustoa
Ludun Härkätartar sekä Grönin Kasvi-annos

Grönin Kasvi-annos oli leipä, jonka päällä oli täytteitä. Makuelämys oli yllättävä ja erilainen. Tämä annos voitti meidän henkilökohtaisen äänestyksen parhaasta annoksesta. Syksyllä siis suuntaammekin testaamaan Grönin illallisen.

Taste of Helsinki on tapahtuma, jossa maksetaan markoilla. Yksi markka vastaa yhtä euroa. Jos liput ostaa etukäteen netistä, voi ostaa samalla jo markkojakin, jotka saa sitten alueelle sisään mennessä. Lisäksi alueella on pankki, josta voi vaihtaa markkoja sen verran kuin mieli tekee. Meillä taisi tänä vuonna mennä yhteensä 86 markkaa (sisälsi myös kaksi lasia viiniä). Tämän tapahtuman hienous on se, että pääsee maistelemaan eri ravintoloiden pieniä annoksia. Itse suhtaudumme tähän tapahtumaan niin, että
a) saa maistella paljon hyviä ruokia
b) löytää uusia ravintolatuttavuuksia
c) voi testata eri ravintoloita ilman kallista illallismenua. Ja sopivan ravintolan löytyessä mennä testaamaan sitten se illallisenkin myöhemmin



Taste of Helsinki on tapahtuma, jonne ei kannata mennä hirveän stressaantuneena. Useita ruokia joutuu nimittäin jonottamaan ja pöytääkään ei välttämättä aina löydä. Tosin lounasaikaan tätä ongelmaa ei ollut käytännössä ollenkaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr