Siirry pääsisältöön

Kahvilapäivä

Vietimme viime viikolla Kumpupilven kanssa kahvilapäivää. Tämä kahvilapäivä kuului jo perinteisiin kesän retkipäiviin (ensimmäinen on tehty vuonna 2012). Tällä kertaa agenda oli selvä: kahvilasta kahvilaan.

Ja kahviloitahan kertyikin mukavasti. Kävimme seitsemässä eri kahvilassa eri puolella Helsinkiä ja join jokaisessa paikassa 1 - 2 kuppia teetä... Päivän teekiintiö tulikin aika hyvin täyteen :D

Aloitimme kierroksen Senaatintorin kupeesta El Fant -kahvilasta. Koska oli aamu, oli myös hyvä nauttia hieman aamupalaa.
Seuraavaksi suuntasimme vanhaan tuttavuuteen Johan & Nyströmiin. Itse asiassa El Fantissakin olimme käyneet aikaisemmin.
Sitten hieman metroilua ja kävelyä suuntana Ihana Kahvila Sompasaaressa. Ihana kahvila on urbaani ulkoilmakahvila ja toimii ilmeisesti säävarauksella. Ihanassa kahvilassa oli aivan omanlaisensa tunnelma. Sopivan rosoinen, mutta ihastuttava. Ja ne näkymät olivat aika huikeat.

Tässä vaiheessa päivää alkoi ripsiä vettä ja sopivasti sateen yllyttyä hieman kovemmaksi ehdimme Mustikkasaaren Cafe Torpedoon, joka on myös ulkoilmakahvila. Onneksi heillä on myös katos kahvilana toimivassa veneessä.
Seuraavaksi hyppäsimme bussiin ja suuntasimme Kallioon. Kallio osoittautui tällä kertaa retkemme kahvilakeskittymäksi.
Ensimmäisenä kävimme Kolossa, joka oli pieni sopivan rosoinen kahvila. Tee oli hauskassa kannussa ja kaikki oli vallan kohdillaan.
Seuraavaksi piipahdimme vanhaan tuttavaan IPI-kulmakuppilaan. Tämä kahvila jaksaa ihastuttaa edelleen skandinaavisuudellaan sekä hyvillä tarjottavilla.
Viimeisenä kahvilana vuorossa oli Karhupuiston vieressä oleva Cafe Bergga, jossa join tavoistani poiketen mustaa teetä (vihreiden maustettujen teiden valikoima ei oikein ollut kohdillaan).

Kun teehampaiden kolotus oli ehdottomasti hoidettu oli hyvä aika suunnata ratikalla Fredalle ja käydä piipahtelemassa pikkuliikkeissä. Lopuksi vielä pieni reippailu ja drinkit Clarion Hotel Helsingin Skyroomissa. Oli muuten hyvät näkymät kaupungin ylle, eikä ne drinkitkään olleet sen kalliimpia kuin muuallakaan.

Mutta mikä siis valita?
Kolo, jos haluat löytää sopivan pienen kolon, johon paeta arkea.
Ihana kahvila, jos haluat ihailla Helsingin siluettia lähes mereltä päin kesäisin.
Torpedo täydellinen esim korkeasaaripäivän alkuun tai loppuun kesäisin.
El fant aivan loistava paikka aamiaista varten. Varmasti kyllä muulloinkin. 
J&N toimii aina. Täällä voisi viettää vaikka kuinka kauan esim lueskelemassa kirjaa
Ipi toimii loistavasti esim lounaalla. Valikoimaa on runsaasti.
Bergga, kun haluat kahvitella (tai nauttia teetä) ystävän seurassa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr