Siirry pääsisältöön

Päivä Helsingissä: Allas sekä Grillaamo

Parasta Helsingissä (tai ainakin yksi niistä parhaista asioista) ovat erilaiset kesätapahtumat. Haasteena on kyllä edelleen saada niistä tietoa, mutta aina silloin tällöin onnistaa.

Viime viikonloppuna vietin ensin ystäväni M:n kanssa hieman hyisen aamupäivän Altaalla (Allas Seapool). Aamupäivä oli kyllä tähän kesään ihan lämmin, mutta Kauppatorin vieressä tuulee käytännössä aina. Niin meidänkin Allas-päivänä.

Mutta silti, jokin tässä Altaassa jaksaa sykähdyttää. Ensinnäkin se, että joku sai idean rakentaa tällainen paikka aivan Kauppatorin viereen. Lisäksi se, että Kauppatorin vieressä on vihdoin ja viimein jotain tapahtumia ja muitakin ihmisiä kuin kauppatorilla käveleviä turisteja. Ulkouima-altaat ovat myös näin yleisesti ottaen aina kivoja.

Allas Seapoolissa on kolme uima-allasta. Aikuisille (n.160 cm vettä), lapsille (n.60 cm vettä) ja lisäksi vielä huimapäisimmille merivesiallas. Kaksi ensimmäistä testattiin, viimeistä vain vilkaistiin. Ja huolimatta tuulesta Altaalla oikeastaan tarkeni hyvin. Kahden ensimmmäisen altaan vesi oli nimittäin ihastuttavan lämmintä. Kummassakin näissä altaissa veden pitäisi olla ilmeisesti 28-asteista, mutta meidän päivänä lastenaltaassa oli kyllä huomattavasti kylmempää vettä kuin aikuisten altaassa.

Pukuhuonetilat olivat Altaalla hieman ahtaat, mutta ainakin naisten sauna oli todella viihtyisä. En ollenkaan usko, ettenkö toistekin menisi Altaalle. Niin ja aikuisilta tämä lysti kustantaa 12 euroa, lapsilta kuusi.

Pulikoinnin jälkeen nautimme pientä evästä ja siirryimme Ateneumin kautta Koffin puistoon. Koffin puistossa on ollut nyt heinäkuussa launtaisin Atrian ja Bassoradion järjestämä Grillaamo. Puistossa soittelee DJ musiikkia ja lisäksi on tarjolla pallogrillejä klo 12 - 18. Atria myös jakaa tuotepaketteja, joten lihaisat grillattavatkin löytyvät puistosta valmiina. Tapahtuma vaikutti kivalta ja mukavasti väkeä oli löytänyt tiensä puistoon. Toki myönnettäköön, että meidän lauantaina Koffin puistossa oli lämmintä. Suorastaan helle.

Joka tapauksessa grillaamo on vielä tämän viikon lauantaina, joten suuntaa ihmeessä katsomaan tätä tapahtumaa. Käsittääkseni grilleihin sai viedä myös omia grillattavia Atrian tuotteiden lisäksi. Grillipihdit ja essut hoituivat myös järjestäjän puolesta. Facebookista löytyy lisää tietoja tapahtumasta (tai klikkaa tästä)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...