Siirry pääsisältöön

Pieniä suuria kokemuksia

Yleensä itselläni on ollut näin alkukesästä joku agenda. Joku isompi reissu tai selkeä juttu, mitä oon tekemässä. Yleensä jokin kokonaisuus. Tänä kesänä päätin kuitenkin (lähinnä olosuhteiden pakosta) poiketa tutusta kaavasta ja keräillä ympärilleni kaikkea pientä kivaa. Ja tämä on kuulkaa toiminut. Olen ollut niin lomalla ja nauttinut tästä (ja toki sopivan lämmin alkukesä myös auttoi asiaa). Kaikki jutut ovat olleet sen verran pieniä, ettei niiden suunnitteluun ole tarvinnut käyttää erityisemmin aikaa. Tuntuu, ettei stressinappulaa ole ollenkaan paineltu näiden tekemisten suhteen (sitä kyllä paineltiin stadicupin myötä).


Lomaa on kulunut noin kuukausi ja olen ehtinyt jo
- Käydä katsomassa lentopallon maailmanliigan Suomen peliä
- Istua iltaa terassilla
- Viettää illallista Helsingin taivaan alla (tosin sisätiloissa, koska ei haluttu riskeerata sään suhteen) huipulla seurueella
- Käydä telttailemassa (Nuku yö ulkona -tapahtuma, voit lukea lisää täältä)
- Käydä Taste of Helsingissä (voit lukea lisää täältä) ja käydä samalla istumassa Altaan terassilla
- Käydä Sealifessa
- Käydä Haagan alppiruusupuistossa (siitä lisää täällä)
- Kuopsuttaa kukkapenkkejä (ja pestä ärsyttävääkin ärsyttävämpiä kirvoja pois paprikan taimista)
- Istua ulkona ja lukea
- Viettää mökkiviikonlopun (lisää täällä)
- Paistaa vaahtokarkkeja nuotiolla
- Käydä liikkumassa muun muassa fitcampissa
- Kahvitella (oikeasti siis juoda teetä, mutta sille ei edellenkään ole hyvää sanaa) ystävien kanssa ja päivittää kuulumisia
- Käydä Paloheinän Korkeessa kiipeilemässä alamittaisten kanssa
- Viettää aikaa maauimaloissa (toisella kerralla sain myös seuraukseni raekuuron)

Olen niin tyytyväinen näihin päiviin. Nyt jos niin ikävästi käy, että tämä sateinen epämääräinen sää jää pysyvästi päälle, niin pitää muistella niitä kivoja päiviä jolloin sää suosi.

Ja tällekin kesälle on yksi selkeä reissu. Huomenna nimittäin lentokone vie tämän tyypin Skotlantiin. Englannissa on tullut vierailtua useamman kerran, mutta Skotlanti on vielä korkkaamatta. Kasvit ja talo jäävät H:n + alamittaisten hellään huomaan (talo on varmasti palatessa pystyssä, mutta kasvit pakosta eivät...)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj