Koulujen
alettua on taas tässä huushollissa palattu arkikokkailujen pariin. On
herätelty henkiin pari vanhaa reseptiä, kokeiltu täysin uusia juttuja ja
tahkottu niitä perusruokiakin. Haasteena on ollut pyrkimys vähentää
hiilareita ja lisätä proteiinin saantia.
Tämä resepti toimii ainakin jälkimmäiseen, ja lisäksi siihen saa upotettua lähes mitä vaan jääkaapin kätköistä.
Öljyä
1 valkosipulin kynsi silputtua
1-2 sipulia pilkottuna
2 varsisellerin vartta pilkottuna
N. 2 dl pakastemaissia sulatettuna
1 prk tomaattimurskaa
N. 5 dl vettä
Kasvisliemikuutio
1 rkl sitruunamehua
1 pkt esikypsennettyjä punaisia linssejä
2 dl täysjyväpastaa
0,5 prk mifua
Chilihiutaleita, mustapippuria, suolaa, oreganoa ja muita kuivattuja yrttejä
Aloita
huuhtelemalla ja valuttamalla linssit (itse olen käyttänyt Go Greenin
pahvipakkauksessa olevia esikypsennettyjä. Jos keität linssit itse, niin
n. 2dl lienee sopiva määrä).
Kuullota kattilassa
valkosipuli, sipulit ja varsiselleri (erittäin oleellinen osa, en
suosittele pois jättämistä). Sulata maissi mikrossa ja lisää kattilaan.
Heitä sekaan kuivat mausteet. Kasvisten pehmennyttyä lisää
tomaattimurska, kasvisliemikuutio, sitruunamehu ja vesi (veden määrää voi tarvittaessa lisätä myöhemmin, pasta nimittäin imaisee sitä aika mukavasti). Kiehauta ja
keittele (automaattinen korjaus ehdotti "kiittele", sekin on ihan hyvä vaihtoehto) hetki. Lisää pasta. Kun pasta on lähes kypsää, lisää linssit
sekä mifu. Kiehauta vielä kerran ja tarjoile.
Kommentit
Lähetä kommentti