Siirry pääsisältöön

Pikapyrähdys lahden yli

Viime viikonloppuna ehdimme pitkästä aikaa H:n kanssa viettää aikaa ihan kahdenkin. Suuntasimme nimittäin Tallinnaan yhdeksi yöksi. Tosin 36 tunnin ajasta suunnilleen puolet hengasimme yhdessä isomman kaveriporukan kanssa. Mutta jäi siihen nukkumisen jälkeen aikaa olla kahdestaanki. Tälläisia hetkiä ei ole pahemmin ollut töiden alettua, eikä sitä ennenkään loppukesästä. Kalenterit ovat täyttyneet niin vinhaan kaikista tapahtumista, että sitä aikaa ei muka ole jäänyt. Päätettiin yrittää priorisoida. Tai no käytännössä aikatauluttaa. Yrittää sadat kalenterit osumaan niin, että näkisimme muulloinkin kuin aamuisilla automatkoilla (onhan sekin jotain, tosin useimmiten meillä on kyllä aina kimppakyytiläisiä mukana). Muutenkin viime aikoina on lasten menojen, omien menojen, työmenojen jne. kanssa ollut hieman haasteita. Pitänee siis viettää laatuaikaa yhdessä kalentereiden kanssa ja yrittää saada aika riittämään kaikelle.

No mutta siis sinne Tallinnaan. Reissu oli kiva (vaikkakin runsaasta ulkoilmasta ja vähistä yöunista johtuen myös aika väsyttävä) ja kiva irtiotto kaikesta muusta. Tallinna näytti sekä sateiset että aurinkoiset syksyiset puolensa. Kävimme pitkästä aikaa Controventossa syömässä, joka on perushyvä italialainen ravintola. Menimme tällä kertaa lounaalle ja saimme pöydän ilman ongelmia.
Lisäksi nautimme kaakaosta ja klassisesta live-musiikista Pierre´s Chocolateriessa. Huolimatta hieman viileästä säästä, oli tämä paikka edelleen ihastuttava ja omaleimainen. Ja joka kerta päädyn sinne lähinnä sattumalta, enkä koskaan ikävä kyllä muista koko kahvilan olemassaoloa muulloin. Pitää yrittää tehdä muutos tähän, sillä tämä on ehkä ihastuttavin kahvila, minkä Tallinnasta tiedän.
(p.s. tällä viikolla ehdimme myös yhtenä iltana leffaan kahdestaan. Kiitos siitä kuuluu tosin sateiselle säälle, koska se sabotoi kummankin ulkoharrastamisaikomukset.)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa