Siirry pääsisältöön

Takaisin arjessa

Tämän illan ainoa vapaa-ilta on tuntunut yllättävän pitkältä. Tosin asiaan saattaa vaikuttaa, että kuvittelin suunnilleen 2 tuntia kellon olevan aivan jotain muuta (gröhöm, keittiön kello on edelleen siirtämättä talvi-aikaan). Sain siis vahingossa yhden extratunnin. Hyvä niin, tuntuu että tekemistä olisi taas vaikka muille jakaa.
Olen ollut töiden jälkeen jo 5 tuntia kotona (kiitos ihanan lyhyelle tiistaityöpäivälle) ja ehtinyt päivittää kalenteria, lähettää kolme sähköpostia (pankkiin yms), lähettää 3 wilma-viestiä, käydä pikaisella kävelyllä (eli siis hakemassa kaupasta ne asiat, jotka eilen unohtuivat), tehdä ruokaa (vain itselleni, koska kukaan muu ei ole tänään kotona. Luksusta sekin). Kirjoitin myös 170 hintalappua valmiiksi kirpparille meneville kamoille (enää pitäisi lätkiä tarrat kiinni kirpparikamoihin, ja ne olisivat valmiit sunnuntaita varten (muuttavat silloin itsepalvelukirppikselle)), tein läksyjä viron tuntia varten ja luin jopa kirjaakin. Niin ja pesin pyykkejä ja keräsin pyykkejä. Sovin parit tapaamiset. Kastelin kukat. Ei ihme, että alkaisin olla jo valmis nukkumaan... Onhan tässä jo tullutkin ahkeroitua. Tässä jaksossa mulla on paljon tunteja. Hieman enemmän kuin edellisessä, jolloin meinasin jo romahtaa työmäärän alle. Nyt yritän priorisoida. Suunnittelin tämän jakson kurssien 8 ensimmäistä oppituntia edellisen jakson lopun kokeita valvoessa. Nyt ne 8 tuntia ovat jo pääsääntöisesti menneet, joten nyt pitää etsiä taas suunnittelulle aikaa (Ja siis huom. 10 vuoden opetuskokemuksella yhden tunnin suunnitteluun ei mene kauaa. Sille pitää vaan löytää se oma pieni hetkensä). Alkuviikosta mun päivät ovat helpompia. Keskiviikosta alkaen ei vapaahetkiä paljon näy. Siis priorisoin. Priorisoin ja priorisoin. Ja yritän muistaa osata sanoa ei ja en tiedä. Ja samalla yrittää olla kuormittamatta muita. Haastavaa. Ja edelleen pidän kiinni siitä, että kotona en tee töitä (paitsi joskus kokeita voin korjata). Työt pitää saada tehtyä työpaikalla. Tämän viikon suurin positiivinen havainto oli, että heräämällä aamulla 15 minuuttia aiemmin (ja lähdettyä siis töihin myös 15 minuuttia aiemmin) saa töissä monta tehokasta minuuttia. Aamuisin ei kenelläkään ole vielä mitään ongelmia (yleensä). Aamuisin on koululla vielä aika hiljaista. Aamuisin ehtii vaan hirveän paljon enemmän. Ja se 15 minuuttia vähentää stressiä ja kiirettä niin paljon, että se kannattaa käyttää töihin. ...Tosin vielä kun saisin mentyä nukkumaankin vähintään sen 15 minuuttia aiemmin (mieluummin puoli tuntia tai tunninkin). Nyt vielä vähäksi aikaa aivot narikkaan, padista jotain sopivaa katsottavaa ja sukkakudin käteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj