Sunnuntai-illalla se iski. Joulutunnelma. Hieman sitä olikin jo odoteltu ja juuri sunnuntaipäivällä sitä kovasti kaipailin. Talouden lasten ukin kanssa nimittäin päiviteltiin sitä, kuinka tänä vuonna joulutunnelma ei ole vain ilmaantunut, vaikka luntakin on. Pääteltiin sitten, että ehkä Suomi100-meiningit vaativat sen verran huomiota (mikä on tietenkin hyvä), että joulu jäi jotenkin paitsioon.
Mutta sitten, viisi tuntia myöhemmin se joulutunnelma löytyi. Olimme H:n kanssa taivaltaneet kävellen pikkupakkasessa kauppaan ja takaisin kotona virittelin Spotifysta soimaan joululauluja. Kudoin sukkaa ja mietiskelin glögi-illan tarjottavia. Ja tadaa, sieltä se yhtäkkisesti löytyi. Joulufiilis . Tarvittiin siis hieman jäässä olevat varpaat ja posket, joululauluja sekä sukan kutominen. Ja aikaa istua ja olla.
Viime viikon aikana tapahtui myös joulujuttuja jälleen. Hyasintit vaihtuivat jouluasetelemissa uusiin (tiesin, etteivät ne kestä koko joulukuuta...) ja pipareita leivottiin. Tällä kertaa leipureina toimivat vain aikuiset, sillä junnuilla oli omia menoja täynnä jokainen sopiva hetki. Ja olihan se aika kivaa näin aikuistenkin kesken. Ja kaiken lisäksi p a l j o n nopeampaa :D.
Söimme myös toisen kerran joulukuulle uuniriisipuuroa ja glögeilimme ukin kanssa. Päätimme kokeilla tehdä jouluaterialle (jota tänä vuonna syödään tapanina) ankkaa ja metsästimme paikkaa, mistä sitä saisi. Stockan herkun tiesimme pelastavan tilanteen, jos ei muu auta. Mutta yllärihevosena paikalle ilmaantuikin Lidl, jonka pakaste-altaasta ankkaa fileenä löytyikin. Tosin lähi-Lidlissä oli vain kaksi pakettia tarvitsemamme kolmen sijaan, joten pientä puuhastelua ankka vielä vaatii...
Loppuun vielä paras tähän asti testaamani uuniriispuuro.
Uuniriisipuuro
1½ litraa täysmaitoa (tai osa täysmaitoa, osa kevytmaitoa)
2,75 dl puuroriisiä
1 tl suolaa
hieman voita vuoan voiteluun
Voitele uunivuoka (n. 2 litran) ja sekoita ainekset keskenään vuokaan. Paista 175 asteessa n. 1,5 tuntia. Ensimmäisen tunnin aikana sekoittele 2 - 3 kertaa. Anna puuron vetäytyä n. 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti