Siirry pääsisältöön

Koukuttavia sarjoja (Netflix)

Tänä joulunaikana olen katsonut enemmän tv-sarjoja kuin varmaan koko vuonna. Suurimpana syynä tähän ovat olleet keskeneräiset joululahjat eli villasukat (onneksi kyseiset lahjat vaihtavat omistajaa vasta uuden vuoden aattona, sillä viimeinen pari on vielä hieman vaiheessa). Joululoman alkaessa oli vielä useammat parit valmistumatta.  Koska tv-sarjat tekevät neulomisesta huomattavasti viihdyttävämpää, on Netflix ollut kovassa käytössä. Tässä koonti koukuttavimmista ilman sen suurempaa parhausjärjestystä. Yhteistä muuten kaikille on se, että jo alussa asti on tiedossa, mitä tapahtuu (tai on tapahtunut). Enemmänkin sarjoissa pureudutaan siihen, miksi jotain tapahtuu sekä tapahtumien historiaan.  Ensimmäinen listallani on hieman poikkeus tästä, mutta ei kokonaan.

Jos kaipaat siis hyvää katsottavaa, niin tässäpä muutama.

Jumalattomat
Historiallinen sarja 1800-luvun lopun jenkeistä. Jännäri, joka piti otteessaan. Viidestä tähdestä antaisin neljä.

Manhunt: Unabomber
Tämän sarjan katsoimme yhdessä H:n kanssa yhden vuorokauden sisällä. Vei siis meidät täysin mukanaan. Sarja kertoo FBI:n profiloinnista ja perustuu tositapahtumiin.  Vaikeasti selitettävä sarja (en siis edes yritä), mutta koukuttava. Viidestä tähdestä antaisin viisi.

Mindhunter
Jatkaa hieman samaa rataa kuin edellinen, mutta täysin eri näkökulmasta. Unabomberissa keskitytään yhteen sarjamurhaajasta ja focus on hänessä. Mindhunterissa sen sijaan focus on profiloinnissa ja sen alkuvaiheissa. Eletään 70-luvun loppua ja profilointia aletaan tehdä. Tämän takia päähenkilö haastattelee vankilassa istuvia sarjamurhaajia. Koukuttava ja mielenkiintoinen. Ja visuaalisesti kiva. Sarja on vielä kesken, mutta vaikuttaa hyvältä.

Kolmetoista syytä (13 reasons why)
Tätä teinisarjaa suosittelivat alunperin oppilaat kuukausia sitten, mutta nyt vasta ehdin tutustua enemmän. Ennakkoasenteeni eivät olleet ehkä ihan kohdallaan, sillä tämähän on yllättävän hyvä sarja todella rankasta aiheesta. Koulun oppilas on tehnyt itsemurhan ja hän on jättänyt tarinansa kaseteille. Kaseteilla hän paljastaa 13 syytä, jotka johtivat itsemurhaan. Yllättäen jaksoja on 13. Tämä sarja kertoo hyvin teinien raadollisesta maailmasta ja on tehty hyvin. Olen suunnilleen puolivälissä menossa ja sarja toimii.

The Crown
Historiallinen sarja kuningatar Elisabethista. Toimii ja on mielenkiintoinen. Ei kuitenkaan niin koukuttava kuin edelliset. Senpä takia se on vielä pahasti kesken, mutta katson varmasti loppuun myöhemmin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj