Siirry pääsisältöön

Koukuttavia sarjoja (Netflix)

Tänä joulunaikana olen katsonut enemmän tv-sarjoja kuin varmaan koko vuonna. Suurimpana syynä tähän ovat olleet keskeneräiset joululahjat eli villasukat (onneksi kyseiset lahjat vaihtavat omistajaa vasta uuden vuoden aattona, sillä viimeinen pari on vielä hieman vaiheessa). Joululoman alkaessa oli vielä useammat parit valmistumatta.  Koska tv-sarjat tekevät neulomisesta huomattavasti viihdyttävämpää, on Netflix ollut kovassa käytössä. Tässä koonti koukuttavimmista ilman sen suurempaa parhausjärjestystä. Yhteistä muuten kaikille on se, että jo alussa asti on tiedossa, mitä tapahtuu (tai on tapahtunut). Enemmänkin sarjoissa pureudutaan siihen, miksi jotain tapahtuu sekä tapahtumien historiaan.  Ensimmäinen listallani on hieman poikkeus tästä, mutta ei kokonaan.

Jos kaipaat siis hyvää katsottavaa, niin tässäpä muutama.

Jumalattomat
Historiallinen sarja 1800-luvun lopun jenkeistä. Jännäri, joka piti otteessaan. Viidestä tähdestä antaisin neljä.

Manhunt: Unabomber
Tämän sarjan katsoimme yhdessä H:n kanssa yhden vuorokauden sisällä. Vei siis meidät täysin mukanaan. Sarja kertoo FBI:n profiloinnista ja perustuu tositapahtumiin.  Vaikeasti selitettävä sarja (en siis edes yritä), mutta koukuttava. Viidestä tähdestä antaisin viisi.

Mindhunter
Jatkaa hieman samaa rataa kuin edellinen, mutta täysin eri näkökulmasta. Unabomberissa keskitytään yhteen sarjamurhaajasta ja focus on hänessä. Mindhunterissa sen sijaan focus on profiloinnissa ja sen alkuvaiheissa. Eletään 70-luvun loppua ja profilointia aletaan tehdä. Tämän takia päähenkilö haastattelee vankilassa istuvia sarjamurhaajia. Koukuttava ja mielenkiintoinen. Ja visuaalisesti kiva. Sarja on vielä kesken, mutta vaikuttaa hyvältä.

Kolmetoista syytä (13 reasons why)
Tätä teinisarjaa suosittelivat alunperin oppilaat kuukausia sitten, mutta nyt vasta ehdin tutustua enemmän. Ennakkoasenteeni eivät olleet ehkä ihan kohdallaan, sillä tämähän on yllättävän hyvä sarja todella rankasta aiheesta. Koulun oppilas on tehnyt itsemurhan ja hän on jättänyt tarinansa kaseteille. Kaseteilla hän paljastaa 13 syytä, jotka johtivat itsemurhaan. Yllättäen jaksoja on 13. Tämä sarja kertoo hyvin teinien raadollisesta maailmasta ja on tehty hyvin. Olen suunnilleen puolivälissä menossa ja sarja toimii.

The Crown
Historiallinen sarja kuningatar Elisabethista. Toimii ja on mielenkiintoinen. Ei kuitenkaan niin koukuttava kuin edelliset. Senpä takia se on vielä pahasti kesken, mutta katson varmasti loppuun myöhemmin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr