Siirry pääsisältöön

Bujo nro 2

Nyt on takana reilu vuosi bujoilua (edellisen kirjoituksen voit katsoa täältä) ja kyllä, tämä on ollut toimiva systeemi. Paljon parempi kuin kalenteri (jouduin hieman miettimään, että käytinkö ylipäätänsä kalenteria ennen bujoa. Käytin.).

Aloitin alkavan vuoden kunniaksi myös uuden bujon. Edelliseen (vihreään ystävääni) jäi noin 30 tyhjää sivua.  Päätin jättää nuo sivut harjoituksia varten ja aloittaa uuden vuoden uudella kirjalla. Sen verran kiinni kalenteriajatuksessa kuitenkin edelleen olen. Bujoilussa taitaa olla kaksi koulukuntaa uuden bujon aloittamisessa. Toiset aloittavat uuden, kun vanha tulee täyteen ja toiset taas toimivat samoin kuin minä.

Mitä vanhasta bujosta otin mukaan uuteen bujoon?

 • Vuosinäkymän. Tähän saa helposti merkittyä kuukausien päästä tapahtuvia asioita. Vanhassa bujossa oli myös oma sivu vuodelle 2018, josta siirsin tapahtumia uuteen vuosinäkymään.
 • Kuukausitrackerit. Niihin merkkailen kuukausittain askeleita, yöunien pituutta, veden juontia, hedelmien/marjojen syömistä, matkoja julkisella liikenteellä jne.
 • Kuukausinäkymät, joista on kerralla helppo hahmottaa koko kuukauden menot


 • Viikkonäkymät, joihin merkkaan myös tehtävät asiat.
 • Velkasaldot. Tämä sivu pelastaa sen, että raha-asiat ovat jotenkuten selvillä. Meillä on siis yhteinen tili, johon kumpikin siirtää kuukausittain tietyn summan. Välillä jompikumpi tulee kuitenkin maksaneeksi hotellin tms. omalta tililtä. Tällöin yleensä toinen hyvittää sopivalla summalla yhteiselle tilille.
 • Kuukauden positiiviset. On henkisesti tervehdyttävää miettiä jokaiselta päivältä jotain positiivista.


 • Kuva-aukeama. Tälle sivulle leikkaan kuvia, jotka jotenkin puhuttelevat. Yleensä ne liittyvät jotenkin sisustukseen.
 • Helmet-lukuhaaste. Tämän tulostin ja liimasin edelliseen bujoon. Ja niin tein nytkin.

Mikä ei toiminut vanhassa bujossa?

 • Syntymäpäiväsivu. Sitä tuli katsottua todella harvoin. Käytännössä ei koskaan. Tällä kertaa kirjoitinkin syntymäpäivät vuosinäkymään.
 • Luettavat kirjat. Tämä ei vaan toiminut. Ja jossain vaiheessa vuotta sen käyttö unohtuikin. Järkevämpää on kirjoittaa kirjavinkit puhelimen muistioon ja varailla niitä sitten kirjastosta.

Mitä uutta?

 • Ruokaideat. Kirjoitan ylös blogeista ym. tulleet ruokaideat, joita pitäisi kokeilla.
 • Tavaranvähennyssivu. Eipä siinä sen kummempaa.
 • Villasukkasivu. Tänne kirjaan ylös vuoden aikana kudotut villasukat. Kenelle, minkä väriset ja minkä kokoiset.

 • Vuosi ruutuina.
 • Erilaiset projekti-sivut.
 • Lahjaideat. Tähän kirjaan ylös jokaisen idean lahjasta jollekin. Olen varma, että tälle on käyttöä (koska muisti on huono)

 • Lisäksi rupesin seuraamaan unta tuntimäärällisesti ja laadullisesti (Polarin avulla)

Edelleen tää tuntuu omalta jutulta. Saan väkerrellä sen verran kuin huvittaa. En kuitenkaan ole täydellisyyden tavottelija, joten itseäni ei yhtään haittaa mahdolliset epäonnistuneet sivut. Lisäksi tämä kirja pelastaa meidän epämääräisen poppoon elämää edes jonkin verran. Kun kaikki asiat on löydettävissä (ainakin melkein) bujosta, ei kenenkään (erityisesti itseni) tarvitse muistaa kaikkea. Rentouttaa siis usealla tavalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…