Siirry pääsisältöön

Lux 2018

Tänäkin vuonna suuntasimme ihanan ystäväpariskunnan kanssa ensin LUXiin ja sitten syömään. Aloitimme kuitenkin kierroksemme Vennissä skumppalasillisilla. Ja sen jälkeen suuntasimme kierrokselle kuten aika moni muukin... Viime vuonna onnistuimme kiertämään teokset (vahingossa) väärässä järjestyksessä. Tänä vuonna se ei olisi onnistunut. Opasteet olivat nimittäin hyvät ja ilman karttaa olisi pärjännyt mainiosti (kartan voi kuitenkin ladata pdf:nä Luxin sivuilta infosta). Lisäksi väkeä oli niin paljon, että joukosta oli mahdotonta eksyä.
Tänä vuonna Luxissa ei ollut yhtään erityisen mieletöntä valoteosta. Mutta hyviä teoksia riitti. Kierros alkoi Espan puistosta pienillä teoksilla ja ne olivat hieman haastavia. Jonoa ja ruuhkaa syntyi koko ajan ihmisten yrittäessä nähdä pieniin (siis noin ison pahvilaatikon kokoisiin) ruutuihin. Ei toiminut. Isoimmat kokonaisuudet olivat tänä vuonna parhaita. Meidän suosikiksi valikoitui Erottajan paloasema komeissa väreissään. Myös arkkitehtuurimuseon seinään heijastettu elävä kuva oli hieno ja kierros huipentui Senaatintorin tuomiokirkkoon heijastettuun valotaideteokseen.
Niin ja kivan erilaisia olivat UV-väreillä maalatut graffitit. Oikein hyviä teoksia siis. Luxiin ehdit tutustumaan ke 10.1. asti. Teokset ovat valaistuina iltaisin klo 17 - 22 (ja keskiviikkona myös aamulla klo 7 - 9 on osa teoksista valaistuina (täältä näet mitkä). Jos haluat välttää ruuhkia niin hiljaisemmat ajat voisivat olla maanantaina ja tiistaina klo 21 - 22.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...