Tänäkin vuonna suuntasimme ihanan ystäväpariskunnan kanssa ensin LUXiin ja sitten syömään. Aloitimme kuitenkin kierroksemme Vennissä skumppalasillisilla. Ja sen jälkeen suuntasimme kierrokselle kuten aika moni muukin... Viime vuonna onnistuimme kiertämään teokset (vahingossa) väärässä järjestyksessä. Tänä vuonna se ei olisi onnistunut. Opasteet olivat nimittäin hyvät ja ilman karttaa olisi pärjännyt mainiosti (kartan voi kuitenkin ladata pdf:nä Luxin sivuilta infosta). Lisäksi väkeä oli niin paljon, että joukosta oli mahdotonta eksyä.
Tänä vuonna Luxissa ei ollut yhtään erityisen mieletöntä valoteosta. Mutta hyviä teoksia riitti. Kierros alkoi Espan puistosta pienillä teoksilla ja ne olivat hieman haastavia. Jonoa ja ruuhkaa syntyi koko ajan ihmisten yrittäessä nähdä pieniin (siis noin ison pahvilaatikon kokoisiin) ruutuihin. Ei toiminut. Isoimmat kokonaisuudet olivat tänä vuonna parhaita. Meidän suosikiksi valikoitui Erottajan paloasema komeissa väreissään. Myös arkkitehtuurimuseon seinään heijastettu elävä kuva oli hieno ja kierros huipentui Senaatintorin tuomiokirkkoon heijastettuun valotaideteokseen.
Niin ja kivan erilaisia olivat UV-väreillä maalatut graffitit. Oikein hyviä teoksia siis. Luxiin ehdit tutustumaan ke 10.1. asti. Teokset ovat valaistuina iltaisin klo 17 - 22 (ja keskiviikkona myös aamulla klo 7 - 9 on osa teoksista valaistuina (täältä näet mitkä). Jos haluat välttää ruuhkia niin hiljaisemmat ajat voisivat olla maanantaina ja tiistaina klo 21 - 22.
Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...
Kommentit
Lähetä kommentti