Siirry pääsisältöön

Talvi-ihon kosteuttajat

Olen useana talvena kärsinyt erittäin kuivasta ihosta, mikä on hieman haastavaa. Perusluonteeltani iho on nimittäin enemmän rasvoittuva kuin kuiva. Talvisin nenän päältä kuivaa iho niin, että välillä kuivaa ihoa lähtee pieniä "laattoina" (nenä tavallaan hilseilee). Poskipäihin saattaa myös ilmaantua kuivia läikkiä. Yhtälailla myös kädet kuivuvat ja iho vähän kaikkialta muualtakin. Kädet ja vartalon saa kuitenkin yleensä rasvaamalla kuriin, mutta ne kasvot....

Syksyllä päätin panostaa tähän asiaan ja pyrkiä aktiivisesti estämään kasvojen ihon kuivumisen. Meikkaan päivittäin kevyesti töihin, joten rasvaa ei voi olla koko ajan lisäämässä. On siis pärjättävä aamuin + illoin tapahtuvalla ihonhoidolla. Luin blogeja, luin artikkeleita, kyselin kaupoissa. Olen siirtynyt käytännössä kokonaan kaikessa kosmetiikassa ja ihonhoitotuotteissa luonnonkosmetiikkaan, joten sieltä piti löytyä ratkaisu tähän ongelmaan. Ja nyt tuntuu siltä, että onkin löytynyt. Jos vaan muistan huolehtia sekä aamu- että iltarutiineista, niin aika vähän on kuivia kohtia kasvoissa näkynyt (tosin ulkona harrastettava liikunta lisää omat ongelmansa). Ja siis, ei niin kovin yllättäen, ratkaisu on ollut kosteutus ja vesipesun välttäminen.
Ensinnäkin siirsin pois käytöstä kaikki vaahtoutuvat puhdistusaineet ja siirryin puhdistusmaitoihin (jotka poistavat myös ripsarin). Suihkussa käydessä puhdistan kasvot puhdistusmaidolla ja huuhtelen toki kasvot vedellä. Aina muulloin (eli useimmiten) pyyhin puhdistusmaidon pois kangasliinalla. Kangasliinan huuhtelen kuumalla vedellä ja parin käyttökerran jälkeen se yleensä päätyy pyykkiin odottamaan pyykkäystä. Tämän jälkeen seuraa kasvovesi. Kasvovettä käytän mieluummin enemmän kuin vähemmän. Lopetin vanulappujen käytön (ympäristöystävällisistä syistä) tässä tarkoituksessa ja hankin sen sijaan kankaisia puhdistuslappuja (kuvassa pinkit lappuset), joissa toinen puoli on froteinen ja toinen lakanakangasta. Froteinen puoli hieman kuorii ihoa, joten useimmiten käytän sileämpää puolta. Puhdistuksen jälkeen on sitten vuorossa se varsinainen kosteutus. Silmänympärysvoide, seerumi ja päivävoide (iltaisin yövoide). Muutaman kerran viikossa lisään operaatioon vielä kasvoöljyn.

Kerran viikossa pyrin kuorimaan kasvot ja laittamaan kosteuttavan naamion. Kuvassa oleva kosteuttava naamio on herkullisempaakin herkullisempi..... Tätä tuotetta voi käyttää myös yövoiteena tai sitten runsaasti levittämällä kasvonaamiona.

Ja ne omat luottotuotteeni tällä hetkellä ovat:
Puhdistuksessa Centifolian Moisturing Cleansing milk
Kasvovetenä Madaran Balancing Toner
Silmänympärysvoiteena Laveran Illuminating eye cream
Seerumina Lué by Jean Seo (hydrating & calming serum)
Päivävoiteena Madaran Deep moisture cream Day
Yövoiteena Madaran Regenerating cream Night
Kasvoöljynä käytän Joikin öljyistä seerumia   (Tallinnasta ostettu)
Kosteuttavaa naamionsa Mossan Vitamin cocktail
Kuorintaan Madaran oil-to-milk scrub

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj