Siirry pääsisältöön

Voihan hoitoaine ja muut 109 purkkia

Noin kolme vuotta näköjään edellisen kerran tutkailin purkkeja ja purnukkoja ja pyrin vähentämään niitä. Silloin motivaattorina oli lähestyvä muutto (kirjoitus löytyy täältä). Ja tadaa, jälleen sama puuha ja jälleen muutto on lähestymässä (näillä näkymin siihen on aikaa noin puoli vuotta).
Viimeksi syy järjettömään purkkimäärään oli käytännössä vain ja ainoastaan allekirjoittaneessa. Skidien kasvaessa, en näköjään ole enää ainoa purkkihamsteri.

Nostin kylmästi kaikki kodinhoitohuoneen purkit ja pullot pöydälle (kodinhoitohuoneessa ovat säilössä ne, mitä ei käytetä juuri tällä hetkellä aktiivisesti), samoin kylppärin. Heitin pois selkeästi vanhentuneet asiat ja tyhjät (!!!) purkit. Mutta silti saldo oli tämä
3 vartalonkuorinta-ainetta
2 jalkarasvaa (+käytössä oleva)
1 vartalovoide (+käytössä oleva)
3 vaahtoavaa kasvojenpuhdistusainetta (joita en käytä enää kasvoihin, joten nämä on lisättävä käytännössä suihkusaippuoihin)
6 avattua suihkusaippuaa
Ja 6 avaamatonta
4 avattua shampoota
Ja 2 avaamatonta
Ja sitten se karuin
8 avattua hoitoainetta. Kyllä, kahdeksan!
Lisäksi löytyi vielä 6 muuta erinäistä purkkia + 16 matkakoossa olevaa tuotetta.
Tähän mennessä saldo 43 purkkia (en laskenut matkakokoja tähän mukaan).

Tämän jälkeen siivosin myös vessojen kaapit + epämääräisissä jemmoissa olevat purkit. Lopputulos, 74 purkkia lisää. Siis, tässä taloudessa on tällä hetkellä 117 erilaista ihonhoitoon/kosmetiikkaan/tms liittyvää purkkia ja purnukkaa. Hoitoaineita, suihkusaippuoita ja shampoita lukuunottamatta kaikkea muuta oli sentään suhteellisen maltillisesti....  Muistiin itselle, luultavasti minkä vain loppuessa, sitä löytyy myös lisää.

Jotta kaikki avatut purkit tulisivat oikeasti käytettyä, laitoin nyt ne kaikki yhteen koriin. Nyt ohjeena niin itselle kuin muille on, että tarkista aina ensin tämä kori. Vasta sen jälkeen avataan uusi purkki.  Ja vieläkin olen hämmentynyt avattujen hoitoaineiden määrästä. Varsinkin, kun niistä suurin osa oli ihan normaaleja meillä käytettäviä hoitoaineita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr