Siirry pääsisältöön

Voihan hoitoaine ja muut 109 purkkia

Noin kolme vuotta näköjään edellisen kerran tutkailin purkkeja ja purnukkoja ja pyrin vähentämään niitä. Silloin motivaattorina oli lähestyvä muutto (kirjoitus löytyy täältä). Ja tadaa, jälleen sama puuha ja jälleen muutto on lähestymässä (näillä näkymin siihen on aikaa noin puoli vuotta).
Viimeksi syy järjettömään purkkimäärään oli käytännössä vain ja ainoastaan allekirjoittaneessa. Skidien kasvaessa, en näköjään ole enää ainoa purkkihamsteri.

Nostin kylmästi kaikki kodinhoitohuoneen purkit ja pullot pöydälle (kodinhoitohuoneessa ovat säilössä ne, mitä ei käytetä juuri tällä hetkellä aktiivisesti), samoin kylppärin. Heitin pois selkeästi vanhentuneet asiat ja tyhjät (!!!) purkit. Mutta silti saldo oli tämä
3 vartalonkuorinta-ainetta
2 jalkarasvaa (+käytössä oleva)
1 vartalovoide (+käytössä oleva)
3 vaahtoavaa kasvojenpuhdistusainetta (joita en käytä enää kasvoihin, joten nämä on lisättävä käytännössä suihkusaippuoihin)
6 avattua suihkusaippuaa
Ja 6 avaamatonta
4 avattua shampoota
Ja 2 avaamatonta
Ja sitten se karuin
8 avattua hoitoainetta. Kyllä, kahdeksan!
Lisäksi löytyi vielä 6 muuta erinäistä purkkia + 16 matkakoossa olevaa tuotetta.
Tähän mennessä saldo 43 purkkia (en laskenut matkakokoja tähän mukaan).

Tämän jälkeen siivosin myös vessojen kaapit + epämääräisissä jemmoissa olevat purkit. Lopputulos, 74 purkkia lisää. Siis, tässä taloudessa on tällä hetkellä 117 erilaista ihonhoitoon/kosmetiikkaan/tms liittyvää purkkia ja purnukkaa. Hoitoaineita, suihkusaippuoita ja shampoita lukuunottamatta kaikkea muuta oli sentään suhteellisen maltillisesti....  Muistiin itselle, luultavasti minkä vain loppuessa, sitä löytyy myös lisää.

Jotta kaikki avatut purkit tulisivat oikeasti käytettyä, laitoin nyt ne kaikki yhteen koriin. Nyt ohjeena niin itselle kuin muille on, että tarkista aina ensin tämä kori. Vasta sen jälkeen avataan uusi purkki.  Ja vieläkin olen hämmentynyt avattujen hoitoaineiden määrästä. Varsinkin, kun niistä suurin osa oli ihan normaaleja meillä käytettäviä hoitoaineita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...