Tänään
istuessa metrossa tuli hieman absurdi olo. Päällä toppatakki,
toppahousut (töissä ulkovälituntivalvonta), kaulahuivi, pipo ja kintaat.
Vielä alle 5 vuorokautta sitten matkasin Singaporen metrossa päällä
lyhyet shortsit ja t-paita. Kello ei ollut vielä yhdeksääkään ja ulkona
oli +27 (kylmin päivä muuten 9 päivän reissun aikana). Muiden aikuisten
pelatessa beachia kävin ostamassa 8-vuotiaan uuden ystävän kanssa
pirtelöt. Vettä hieman ripsi, mutta sekään ei saanut palelemaan.
Iltapäivällä vesisade oli jo täysin mennyttä, kun käväisin H:n kanssa
meressä uimassa. Aurinko paistoi niin kuumasti, ettei hiekkarannalla
voinut kuvitellakaan hengaavansa. Merivesi oli ihanan lämmintä, sinne
olisi voinut jäädä.
Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...
Kommentit
Lähetä kommentti