Siirry pääsisältöön

Vakiokahviloita

Näköjään olen viimeaikoina ollut kahviloiden suurkuluttaja. Olen viettänyt aikaa kahvilassa odottaen fitcampia, ystävää, leffan alkua, baletin alkua jne. Useimmiten olen juonut kahvilassa vain teen, ystävien kanssa tavatessa olen ottanut jotain syötävääkin.
Olen lukenut kirjaa, kuunnellut puheen sorinaa, miettinyt omiani, katsellut ohikulkijoita. Löytänyt jopa välillä sen turistiolon, kun istuu vieraassa kaupungissa kahvilassa ja katselee kaupungin vilinää.
Viime aikoina vakiokahvilani  (yleensä sijainnista johtuen) ovat olleet
  • Kampin korttelissa sijaitseva Story
    Viime aikojen uusin löytö. En ollut havainnut aiemmin, että Story on muutakin kuin ruokaravintola. Nyt kun tiedän täältä saatavan hyvää teetä (kohtuullisella valikoimalla), pistäydyn kyllä useamminkin. Näkymät Narinkkatorille ovat kivat, pulla oli herkullista ja tunnelma kiva.
  • Rautatieasemaa vastapäätä oleva Espresso House
    Täältä saa samaa kuin kaikista muistakin Espresso House -kahviloista. Erityiseksi tekee isot ikkunat rautatieasemalle päin. Tästä on hyvä seurata ihmisten kulkua sinne ja takaisin.
  • Kampin keskuksessa sijaitseva Kaakaopuu
    Rauhallisin näistä kolmesta ja se, missä vietän ajallisesti eniten aikaa. Täällä ei yleensä ole täyttä ja sopivan vanhahtava musiikki luo oman tunnelmansa. Teen lisäksi täältä saa myös herkullista kaakaota sekä ihania konvehteja
Muita vakiokahviloitani ovat
El Fant, kuitenkin arki-iltoina hieman liian kaukana normireitiltäni. Täältä löytyy oma erityinen tunnelmansa, maittava brunssi ja erityisen hyvät avokadoleivät. Katariinankadulla sijaitseva El Fant on vaan kerrassaan söpö.
Johan & Nyström on sitten vielä kauempana, Kanavanranta, kun ei varsinkaan ole omien reittieni varrella. Täällä joka tapauksessa riittää teevalikoimaa ja kaikki on kivan epäformaalia

Kuppi & Muffini on sijainniltaan parempi, mutta aukioloajoiltaan ei niin kovin hyvä. Arki-iltoisin Kuppi & muffini menee kiinni jo klo 18.00. Täältä kuitenkin saa todella herkulliset kuppikakut ja itse asiassa kaikki muukin, mitä olen maistanut, on ollut hyvää. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj