Siirry pääsisältöön

Vakiokahviloita

Näköjään olen viimeaikoina ollut kahviloiden suurkuluttaja. Olen viettänyt aikaa kahvilassa odottaen fitcampia, ystävää, leffan alkua, baletin alkua jne. Useimmiten olen juonut kahvilassa vain teen, ystävien kanssa tavatessa olen ottanut jotain syötävääkin.
Olen lukenut kirjaa, kuunnellut puheen sorinaa, miettinyt omiani, katsellut ohikulkijoita. Löytänyt jopa välillä sen turistiolon, kun istuu vieraassa kaupungissa kahvilassa ja katselee kaupungin vilinää.
Viime aikoina vakiokahvilani  (yleensä sijainnista johtuen) ovat olleet
  • Kampin korttelissa sijaitseva Story
    Viime aikojen uusin löytö. En ollut havainnut aiemmin, että Story on muutakin kuin ruokaravintola. Nyt kun tiedän täältä saatavan hyvää teetä (kohtuullisella valikoimalla), pistäydyn kyllä useamminkin. Näkymät Narinkkatorille ovat kivat, pulla oli herkullista ja tunnelma kiva.
  • Rautatieasemaa vastapäätä oleva Espresso House
    Täältä saa samaa kuin kaikista muistakin Espresso House -kahviloista. Erityiseksi tekee isot ikkunat rautatieasemalle päin. Tästä on hyvä seurata ihmisten kulkua sinne ja takaisin.
  • Kampin keskuksessa sijaitseva Kaakaopuu
    Rauhallisin näistä kolmesta ja se, missä vietän ajallisesti eniten aikaa. Täällä ei yleensä ole täyttä ja sopivan vanhahtava musiikki luo oman tunnelmansa. Teen lisäksi täältä saa myös herkullista kaakaota sekä ihania konvehteja
Muita vakiokahviloitani ovat
El Fant, kuitenkin arki-iltoina hieman liian kaukana normireitiltäni. Täältä löytyy oma erityinen tunnelmansa, maittava brunssi ja erityisen hyvät avokadoleivät. Katariinankadulla sijaitseva El Fant on vaan kerrassaan söpö.
Johan & Nyström on sitten vielä kauempana, Kanavanranta, kun ei varsinkaan ole omien reittieni varrella. Täällä joka tapauksessa riittää teevalikoimaa ja kaikki on kivan epäformaalia

Kuppi & Muffini on sijainniltaan parempi, mutta aukioloajoiltaan ei niin kovin hyvä. Arki-iltoisin Kuppi & muffini menee kiinni jo klo 18.00. Täältä kuitenkin saa todella herkulliset kuppikakut ja itse asiassa kaikki muukin, mitä olen maistanut, on ollut hyvää. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr