Siirry pääsisältöön

Ihastuttava Singapore

Edelleen näin reilu viikko loman jälkeen hymyilyttää pelkkä ajatuskin Singaporesta. Reissu oli näin jälkikäteenkin katsottuna erittäin onnistunut. Eräs ystävä kysyi, että mitä tekisimme reissussa toisin. Ja ei, me ei keksitty. Tämä oli juuri meidän tyylinen loma. Ihanaa :). Ja mikä siitä lomasta teki niin huipun? Ensinnäkin Singapore oli ihanan helppo kaupunki. Kaikki toimi, asiat olivat helppoja ja ilmapiiri turvallinen. Bonusta kaupunki(/maa) saa siitä, että hanavesi oli juotavaa ja rakennukset sopivan ilmastoituja (kuitenkin kohtuullisesti, sisälläkin tarkeni siis shortsit jalassa).
Lisäksi se ilmasto oli vaan niin mieletön. Yötä päivää lämpötila pysyi 30 celsiusasteen hujakoilla. Eli pitkähihaista ei tarvinnut edes harkita. Kaupunki oli myös sopiva sekoitus kaikkia. Se tuntui olevan niin ihmisten, kulttuurien kuin uskontojenkin sulatusuuni. Vierailimme reilun viikon aikana niin hindutemppelissä, buddhalaisessa temppelissä kuin moskeijassakin. Lisäksi kaupungissa olivat vierekkäin uusi ja vanha, matalat vanhat talot ja korkeat pilvenpiirtäjät. Toki  kaupunki/maa ei ole täynnä pelkästään positiivisa asioita. Kaupungissa vallitsee näennäinen luokkayhteiskunta. Itse Singaporelaiset ovat luultavasti lähes kaikki hyvin toimeen tulevia ja heillä on varaa asua kaupungissa. Mutta ne ns. huonommat työt tehdäänkin sitten todella huonolla palkalla ja työn tekijöinä ovat useimmiten malesialaiset. Aamulla rajalla oli tuhansittain mopoja tulossa Singaporeen. Myös lait ovat Singaporessa todella tiukkoja. Vankeusrangaistuksen tai jopa kuolemantuomion saamiseen ei tarvita ihan hirmuisen isoja asioita. Toisaalta kaupungissa ei näkynytkään huumeita, aseita eikä rikollisuus tullut millään tavalla vastaan. Olonsa pystyi tuntemaan paljon turvallisemmaksi kuin vaikkapa Helsingissä.
Mitä me sitten lomalla tehtiin? Kävimme kahdella erilaisella turistikierroksella. Toisella tutustuttiin Singaporeen (erityisesti historian kannalta) pyöräillen. Let´s Go Biken järjestämä kierros oli hauska ja opettavainen. Pyörällä myös pääsi liikkumaan aamusella kaupungissa yllättävän näppärästi. Toisella kierroksella maisteltiin Katongin alueen paikallisia ruokia(täältä lisää tietoja). Kummatkin olivat todella hyviä kokemuksia. Oppaat olivat loistavia ja kierrosten aikana oppi paljon. Yövyimme lähes koko ajan ystäviemme asunnossa, joka toi tähän lomaan oman rentoutensa. Yleensä aamupäivisin olimme aktiivisia. Turistikierrosten lisäksi kävimme viidakkokävelyllä, pyöräilimme ystäviemme kanssa, kävimme hieman shoppailemassa jne.
Viidakkokävely MacRitchien puistossa  (katso enemmän täältä) kuului reissun hikisempiin urakoihin. Noin 4 km lenkki oli kovaa työtä (vaihtoehtona olisi ollut myös n. 11km lenkki), mutta myös huikeita maisemia. Maisemien lisäksi matkalla ehti ihastella myös apinoita, jotka ilmeisesti ovat kovia taskuvarkaita. Me emme kuitenkaan menettäneet eväitämme tai muuta omaisuutta, mutta varovainen ilmeisesti kannatti olla.

Iltapäivällä yleensä kävimme pulahtamassa asuintalon uima-altaassa ja lueskelimme aurinkotuoleissa. Iltaisin taas aktivoiduttiin jollakin tapaa. Kävimme mm katsomassa Chingay-paraatin, Red Dot Design-museossa sekä katselemassa Singaporea katutasoa korkeammalta 1Altitude-baarin kattoterassilta. Ehdimme myös seurata paikallisten suomalaisten kanssa olympialaisia ja juhlia Singaporessakin yhden ystävän 50-vuotissynttärit.
Singaporessa oli paljon nähtävää (ja on vielä paljon, mitä emme edes vielä ehtineet nähdä), mutta ei yhtään sellaista pakollista maailmankuulua nähtävyyttä. Siispä pystyi valitsemaan ihan oman tahtonsa mukaan, mitä halusi katsella eikä jäänyt sellaista oloa, että jotain speciaalia jäi väliin.
Eniten olin etukäteen kuullut Gardens by the bayn superpuista ja niissä iltaisin olevasta valoshowsta. Kävimmekin tämän valoshown katsomassa ja se todellakin oli vaikuttava. (Valoshow on joka ilta klo 7.45pm sekä 8.45pm, alueelle on vapaa pääsy ja parhaat näkökulmat (ainakin meidän mielestä) valoihin, oli maatessa maassa ja katsellessa ylöspäin.)
Kiinalainen uusi vuosi näkyi kaupungissa paljon. Ehdimme nähdä pari Dancing Lion -showta, ostella vaatteita uuden vuoden alennusmyynneistä, ja nähdä mandariineja siellä sun täällä.
Ja kyllä, jälleen kerran löytyi sellainen kaupunki/maa, johon menisin mielelläni uudestaan. Hieman rupesimmekin laskeskelemaan, että voisiko meillä olla vuoden päästä varaa mennä skidien kanssa hiihtolomaksi Singaporeen. Aika näyttää, miten käy.

Ai niin, jos kaipailet halpaa hintatasoa, niin Singapore ei ole oikea paikka. Hintataso kaupoissa on ehkä hieman halvempi kuin Suomessa, ruoka on hieman halvempaa, alkoholi hieman kalliimpaa ja hotellihuoneet vähintään samoissa hinnoissa kuin Suomessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj