Siirry pääsisältöön

Masu/Säm: brunssi

Jälleen osui harvinaisuus eli vapaa sunnuntai yhdessä H:n kanssa.
10 tunnin yöunien jälkeen oli hyvä siivoilla näyttöä varten, jonka jälkeen suuntasimme keskustaan. Ennen brunssia pysähdyimme Hakasalmen huvilassa katsomassa sunnuntaina 25.3. viimeistä päivää auki olevat näytteleyt 100 ja rapiat sekä Vihan kevät. Kummatkin ehdottomasti katsomisen arvoisia näyttelyjä (ja näihin näyttelyihin on molempiin vapaa pääsy).  Näiden näyttelyiden loputtua Hakasalmen huvila meneekin kiinni remontin vuoksi, mutta syksylle on avautumassa 20-lukua koskeva näyttely, jota odotan mielenkiinnolla.

Mutta museoinnit sikseen. Nimittäin pääpointtihan oli Masun/Sämin brunssi, jonka saimme cityshopparin tarjouksella hintaan 19€/pää (normaalisti 29€). Cityshopparin tarjous (sähköpostissa) on muuten voimassa huhtikuun loppuun saakka, jos satut kortin omistamaan.
Brunssia ilmeisesti markkinoidaan Masun brunssina, mutta brunssi siis tarjoillaan Sämissä (Säm on katutasossa toimia, Masu ilmeisesti yläkerrassa).Tämän brunssin vahvuus oli sushipalat. Olivat tuoreita ja herkullisia. Tosin kasvissushia ei käsittääksen ollut tarjolla ollenkaan Muutenkaan tämä brunssi ei, ainakaan nyt sunnuntaina, ole kasvissyöjän unelma.
Myös salaatit olivat hyviä ja selkeästi Aasia-teemaisia. Ei mitään peruskauraa siis. Lämpimät ruoat olivat hyviä, mutta eivät mitään yltiöherkullisia.
Jälkkäripöydästä löytyi todella hyvää brownieta ja myös valkosuklaavanukas oli herkullista. Hedelmät näin Suomeen tuotuina eivät vaan pääse lämpimien maiden tasolle, mutta olivat kuitenkin kiva lisä. Plussaa myös teestä. Valmiiksi haudutettuna löytyi nimittäin niin mustaa kuin vihreää teetä (oli kahviakin) ja olivat vielä kummatkin hyviä.  Muuten juomina olikin vesi (muita juomia sai ostaa).
Plussat:
sushi
jälkkäripöytä
hyvä palvelu
kiva sisustus
sushipöydässä kokki paikalla

Miinukset:
Lappujen puuttuminen. Ei siis tietoa, mitä missäkin ruoassa oli
Pääruoat eivät vieneet mennessään

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa

Virkatut vanulaput

Pääsiäisen vietimme kotikotona ihanassa auringonpaisteessa. Ulkoilun lisäksi pääsiäisestä tuli käsityöviikonloppukin. Innostuin nimittäin virkkaamaan "vanulappuja". Käyttämäni lanka oli puuvillalankaa tai bambulankaa (tarkistathan langasta, että se on konepesun kestävää) ja virkkuukoukkuna käytin nroa 4. Ensin hieman lyhenteitä: kjs = ketjusilmukka ps = piilosilmukka Ohjeessa käytän termiä nyppy. Nyppy tehdään näin: *Tee langankierto koukulle ja vie koukku seuraavan silmukan ali (ensimmäisellä kierroksella aloitusympyrän ali) ja hae lanka, jonka vedät noin 1 cm korkuiseksi.* Virkkaa * - * yhteensä 4 kertaa. Ota lanka koukulle vedä se kaikkien koukulla olevien yhdeksän lankalenkin läpi. Lopuksi sulje nyppy yhdellä kjs:lla. Ja näin syntyy "vanulappu": 1 krs. Tee aloitussilmukka ja virkkaa 4 kjs:aa. Sulje kierros ps:lla. 2 krs. Virkkaa 1 kjs ja sen jälkeen 8 nyppyä (älä tee nyppyjä ketjusilmukoihin vaan ihan vain aloitusrenkaan ali. Haet siis langankierr