Siirry pääsisältöön

Mashiro - herkullista sushia

Tänään on kotiuduttu jälleen reissusta. Tällä kertaa vain viikonlopun mittaisesta. Viikonloppu oli ihana, ehdittiin nähdä monia ystäviä ja juhlia yhden 50-vuotissyntymäpäivää (edelleen on niin suuri rikkaus, että meidän ystäväpiiristä löytyy kaiken ikäisiä ihmisiä). Mutta tänään kyllä on ollut myös ihana palata kotiin. Loikoilla sängyllä, hoitaa raha-asioita + kirjastoasiota + suunnitteluja. Vaikka tekemistä on ollut paljon, niin on voinut silti hoitaa ne omasta sängystä käsin. Olla rauhassa ja olla kotona. Selkeästi oma pää jo kaipasikin kotoilua. 

Singaporesta palaamisen jälkeen kävimme kokeilemassa lentokoneyön jälkeen meille vielä testaamattoman sushipaikan Mashiron.  Jalat ja pää olivat jäätyneet aamulla kotiin kävellessä, mutta tämä sushipaikka kyllä pelasti kylmän ja väsyneen päivän.
Mashiro on suhteellisen uusi tulokas Postitalossa (toinen heidän ravintolansa on ollut Vallilassa jo jonkin aikaa). Hauskan tästä sushipaikasta tekee se, että (ainakin) lounasaikaan käytössä on myös sushijuna. Liukuhihnalla siis pyörii erilaisia sushiannoksia ja siitä sitten nappaillaan niitä oman maun mukaan. 
Lounashinta on 14,90e joka tuntui erittäin kohtuulliselta hinnalta sushille. Tähän hintaan sai nimittäin syödä niin paljon kuin jaksoi (ja haudutettu vihreä tee tai kahvi kuuluivat hintaan). Sushi oli todella hyvää. Jos omilla työajoilla olisi mahdollista harrastaa lounaalla käymistä, niin tätä paikkaa kyllä suosisin ehdottomasti. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...