Siirry pääsisältöön

Makers: Vohvelibrunssi

Brunssiryhmä kokoontui eilen Lauttasaareen, jossa määränpäänä oli Makers-kahvila. Makers on pieni kahvila, joka lumoaa olohuonemaisuudellaan. Värikkäällä sellaisella. Tuolit ja pöydät eivät ole samaa paria ja tilasta löytyi monta erilaista nojatuolia. Meidän pöytämme hieman keikkui, mutta sekin kuului vain tunnelmaan (ja jostain syystä, itse kahvilasta ei näköjään tullut yhtään kuvaa).

Makers pyrkii tarjoamaan mahdollisimman paljon suomalaisista raaka-aineista tehtyä laadukasta ruokaa. Kahvilasta löytyy pääsääntöisesti gluteenittomia + vegaanisia herkkuja.
Lauantaisin Makers tarjoaa kaksi kattausta vohvelibrunssiin (klo 11.00 ja klo 13.00). Hintaa brunssilla on 16€ ja sillä hinnalla saa syödä niin paljon paksuja vohveleita kuin haluaa. Vohveleiden kanssa on tarjolla erilaisia suolaisia (esim. hummusta, pestoa, vihanneksia) sekä makeita (marjoja, suklaakastiketta jne) täytteitä. Itse söin 3 vohvelia ja niiden jälkeen olo oli erittäin täysi. Vohveleiden lisäksi tarjolla oli kahvia (ehkä teetäkin, mutten tullut kysyneeksi) sekä vettä.

Pisteytys meni tällä kertaa näin:
Tunnelma/viihtyisyys: 9
Palvelu: 8 (palvelussa ei ollut moitteen sijaa, kaikki toimi hyvin. Mutta ei siinä myöskään ollut mitään erityistä)
Ruoka: 9
Joukossamme olleet erityisruokavalioihmiset kiittivät. Tässä ravintolassa ei tarvinnut todellakaan erikseen varmistella gluteenittomuutta tai lihattomuutta.

Brunsseilun jälkeen osa meistä käväisi vielä pienellä kävelyllä Vattuniemessä. Aurinko paistoi, meri oli sula. Kallioilla oli ihmisiä eväsretkillä. Lenkkeilijöitä riitti. Täydellinen lauantaipäivä - täydellinen kevätpäivä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku...

Suolaiset joulutortut

Tämän joulun alla on löytynyt useampia uusia leivonnaisreseptejä. Yksi näistä on suolaiset joulutortut, joiden ohje mukailee Valion reseptiä. Näitä on näppärä tehdä vieraille, eivät vaadi nimittäin mitään suurta valmistelua. Tämän vuoden sukulaisglögeillä (nimi voisi olla myös vanhusglögit, jokainen vieras on nimittäin näillä vuosittaisilla kekkereillä yli 70-vuotias) nämä pääsivät pöytään. Suolaiset  joulutortut 500g voitaikinalevyjä 1 kananmuna hieman seesaminsiemeniä 1 pkt ilmakuivattua kinkkua 1 pieni persimon n. 100g aurajuustoa Ota voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Puolita levyt ja tee neliöiden kulmiin pienet viillot. Taittele levyt tähtitorttumaisesti (nostele joka toinen kulma keskelle) ja nipistä keskellä tiukasti yhteen, jotta torttumainen muoto säilyy uunissakin. Voitele tortut kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.  Revi ilmakuivatusta kinkusta paloja torttujen keskiosan päälle, lisää muutama nokare aurajuusto...

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans...