Siirry pääsisältöön

Melkein jo lomalla

Nyt on kuulkaa se päivä koittanut, kun on enää viikko (+ 1 päivä) kesäloman alkuun. Tällä viikolla on arvioinnit hoidettu loppuun ja nyt voi jälleen yrittää muistaa kaikki muut asiat. Tässä vaiheessa kevättä kovalevy alkaa olla aika täynnä, joten lähes jokaisen asian, jonka voi unohtaa, olen unohtanut.
Viimeisen viikon aikana töissä pidän vielä 4 normaalia oppituntia (joista tosin yhdellä katsotaan ehkä leffaa) ja loput työtunnit kulutankin omien ysien kanssa, sekä kevätjuhlavalmisteluissa. Jännää, kuinka fiksuja ja filmaattisia, niistä mun pienistä seiskoista onkin näin kolmessa vuodessa kasvanut. Ja fyysisestikin pitkiä. Mun 170 cm pituus häviää lähes jokaiselle mun luokkalaiselle. Tämä ysiluokka onkin ensimmäinen luokka, jonka luokanvalvoja olen ollut  yläkoulun alusta loppuun, ja kyllä näihin se suhde onkin aivan erilainen kuin aiempiin. Nämä tyypit todellakin tunnen niin hyvässä kuin pahassa. Myös nää tyypit tuntee mut jo niin hyvin, että tietävät mitä kulmakarvan nostaminenkin tarkoittaa. Näiden kanssa on naurettu, kiristelty hampaita, pyyhitty kyyneleitä, halattu, yritetty ymmärtää, mitä ihmettä teinin päässä voikin oikein liikkua. Kyllä näitä kuitenkin tulee ikävä, vaikka tämä vuosi onkin ollut rankin työvuosi muutamaan vuoteen.
Vapaa-ajalla olen siirtynyt 2 vuorokautta sitten lomamoodiin. Työasiat eivät ole paljon päätä pakottaneet ja olen vain nauttinut lämmöstä sekä lukemisesta. Viikonloppuna korjasin vain yhdet kokeet (uurastin sitten maanantaina ja tiistaina urakalla) ja kokeiden sijaan nautin ulkoilmaelämästä. Retkeilimme sekä lauantaina että sunnuntaina koko poppoolla.  Kokkasimme trangialla ruokaa metsässä ja ihastelimme Roihuvuoressa kirsikkapuita sekä koko ihanaa asuinaluetta. Löytyi taas yksi asuinalue, jota voisimme harkita alamittaisten kasvettua täysi-ikäisiksi.
Nyt, kun tästä kevään ruuhkaisimmasta ajasta on selvitty, onkin hyvä aika ruveta suunnittelemaan kesän menoja. Kalenteri on jo hälyttävän täynnä, mutta suunnitelmat ovat toistaiseksi hyvin pinnallisia. Tarkoituksena on tänä kesänä ihan suunnitellakin ne reissut, mitä tehdään. Katsotaan, kuinka käy :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään)

Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen.

Pizzataikina (6 - 7 pizzaa)
1 kg durum-vehnäjauhoja
5 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
3 rkl oliiviöljyä
n.10g suolaa

Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen kulhoon ja tee ja…

Jyväskylä: Panza sekä Hotelli Verson aamiainen

Palataan vielä hieman Jyväskylän reissuun. Nimittäin jos Teeleidi oli täydellinen Teepaikka niin Jyväskylästä löytyivät myös täydelliset ribbsit ja täydellinen hotelliaamiainen. Aika loistava viikonlopun vierailukohde siis.
Täydelliset ribbsit löytyivät meksikolaistyylisestä Panzasta. Itse en ole ribbsien ystävä ja nämäkin skippasin.  H sen sijaan harrastaa kyseistä ruokaa enemmänkin ja kuulemma näin hyviä ei ole koskaan syönyt. Itse söin Panzasta alkuun lohichevicheä joka oli todella nam. Myöskin kasvistacoannos oli herkullinen. Palvelu pelasi ja kaikki toimi. Vahva suositus Panzalle.
Sunnuntaiaamun aamiaisen kipitimme syömään majapaikastamme (airbnb) Hotelli Versoon. Olimme varanneet etukäteen sähköpostitse pöydän ja se oli kyllä hyvä veto. Mutta mikä tästä sitten teki niin hyvää? Ensinnäkin leivät olivat törkeän hyviä. Toisekseen leikkelevalikoima oli laaja. Kolmanneksi tilattavat munakkaat olivat mielettömiä. Tilaamani tomaattimunakas sai kyllä parhaan munakkaan ti…

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike. Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli.

Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen:

Sopivasti salaattia revittynä lautasille
Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle
Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle
Samoin höylätään parmesania
Päälle ripotellaan paahdettuja pinjansiemeniä
Ja…