Siirry pääsisältöön

Stressi selätetty

Viime yönä se tapahtui: nukuin taas pitkästä aikaa kunnon yöunet. Ei heräämistä keskellä yötä, ei heräämistä aamuviideltä, kun aurinko nousee. Aamulla heräsin kellon soittoon levänneenä. Ja myös sama fiilis jatkui koko päivän. Juoksin ihan yhtä paljon ympyrää kuin edellisinäkin päivinä, mutta stressitaso ei noussut ollenkaan samoihin sfääreihin (vaikkakin tänään on ensimmäisen kerran mun työhistoriassa ollut se päivä, kun jouduin olemaan "itsekäs". Erilaisiin avunpyyntöihin jouduin siis vastaamaan, etten nyt ehdi tai pysty. Haastavaa, mutta taito, jota pitäisi opetella. Ja oletettavasti maailma ei kaatunut, vaikken ollutkaan kovin avulias tänään (ja siis mun perusluonteelle tää tekee kovin tiukkaa, mutta tänään ei vaan ehtinyt auttaa oikein muita.)).
Tänään töiden jälkeen käväisin yhden parin tunnin koulutuksen ja sitten mulle jäi hämmentävät kaksi tuntia vapaa-aikaa. Aikaa, johon ei ollut sovittu mitään eikä ketään. Ehdin kelailla siinä stressittömyyden syitä (ilmeisesti stressiä aiheutti ensin arvosanat ja niihin liittyvä kiire, sen jälkeen opettajien virkistysmatka järjestelyineen ja lopuksi vielä ysien oma juhlatilaisuus järjestelyineen) ja ihan vain olla. Repussa reissannut kirjakin tuli vihdoin luettua (yöpöydällä olleet kirjapinot ovat kyllä vähentyneet tasaiseen tahtiin tähänkin asti). Söin rullia Rullassa sekä join teetä Théhuoneessa. Shoppailin myös itselleni ihanan Uhanan collegepaidan, jonka ihasta kuosista en vain pääse yli
Oman ajan jälkeen kuntoilin vielä fitcampissa ja päivän päätteeksi hurautin kaupunkipyörällä Hietsuun. Kotona olen ollut vasta puolikympiltä, mutta siinäkään vaiheessa ei ollut kiireen tuntua. Jos huomenna iskee stressi
a) roolista kevätjuhlassa
b)kevätjuhlajärjestelyistä
c)omalle luokalle + vanhemmille pidettävästä puheesta
d)siitä tavarapinosta, jolla pitäisi ehtiä löytää töissä paikka
e)niistä miljoonasta juoksevasta asiasta, jotka pitää hoitaa huomenna
(en muuten olisi matematiikan opeopintoja tehdessä uskonut päätyväni tekemään noita kaikkia hommia ihan normijuttuina...)
NIIN, hengitän syvään ja palaan tähän hetkeen. Oma pieni meditaatio. ...ja se loma, se on ihan nurkan takana :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Cafe Pispala: brunssi

Tänä vuonna vietimme vappuviikonlopun kylmässä ja talvisessa säässä Tampereella (sikäli ei mitään uutta, siltä tämä kevät on viime päivinä  muutenkin vaikuttanut). Kokoonnuimme samalla kuuden hengen ystäväporukalla, jolla vietimme viime vapunkin (silloin tosin Turussa). Viikonlopun kohokohdaksi ihanien ystävien näkemisen lisäksi nousi Cafe Pispalan brunssi. Cafe Pispala sijaitsee nimensä mukaisesti Pispalassa. Me siirsimme itsemme keskustasta Pispalaan autolla (ja ystäväni suoritti mielettömän taskuparkkeerauksen peruuttaen ylämäkeen, wow!). Jos teet samoin, varuadu siihen, että pysäköintipaikkoja ei ole pilvin pimein. Pispala oli alueena ihastuttava. Järisyttävät näköalat järvelle ja hauskoja rinteisiin rakennettuja taloja. Itse Cafe Pispala oli söpöäkin söpömpi ilmeisesti 1920-luvulla rakennettu talo, jonka alakerrassa kahvila toimii. Brunssi ei ollut noutopöytä vaan listalta valittu aamiaislautanen. Hieman meinasi tuottaa tuskaa valita lautaset, mutta jokaiselle löytyi loppuj