Siirry pääsisältöön

Päiväretki Porvooseen

Tälläkin viikolla on vietetty ihania kesäpäiviä. On tullut nautittua viilentävä juoma terassilla, poljettu kaupunkipyörällä, ihasteltu merta ja täytettyä kulttuurinnälkää museoissa. Hyvä viikko siis, ja se jatkuukin vielä. Tänään nimittäin on H:n kanssa vuorossa jo perinteeksi muodostunut Taste of Helsinki (vielä tänään + huomenna kattaukset). Nam, tuskin maltan odottaa.

Tällä viikolla kävin myös ystäväni M:n kanssa Porvoossa. Harvinaista kyllä, mutta tällä kertaa sääkin suosi. Aurinko paistoi ja oli suorastaan lämmin. Tuulikaan ei varsinaisesti viilentänyt. (Toki Porvoossa saattaa olla useinkin hyvä sää, mutta omille vierailuilleni on yleensä osunut hieman huonompi sää).
Tällä kertaa kävimme Porvoon Tuomiokirkossa, jossa opas kertoi paljon kirkon historiasta. Todella mielenkiintoista ja miellyttävä opas. Lisäksi kävimme Runebergin kotimuseossa sekä puutarhassa ihastelemassa jo lähes kypsiltä näyttäviä karviaismarjoja. Loogisesti Porvoon reissuun kuuluivat myös ravintolat ja kahvilat. Tällä kertaa nautimme lounasta nepalilaisessa ravintolassa Pokharassa (arkilounaisiin kuuluu muuten hintaan mangolassit, niin herkullista) sekä jälkkärijuomat Cafe Postresissa.
Ja totta kai Porvoo-reissuun kuuluu kävely pienillä kaduilla ja vanhojen talojen ihastelu. Pienissä kaupoissa käynti. Tällä kertaa eniten ihastuttivat
Kretuliini , uusi löytö, joka ihastutti värikkäillä  Ricen melamiinituotteilla. Näyttää muovilta, mutta ovat myrkyttömiä eivätkä sisällä BPA-muovia. Saa pestä koneessa, mutta eivät kestä mikrotusta. Nämä olivat niin ihania, että oli aivan pakko kotiuttaa mm uusi kannellinen teemuki aamun automatkoja varten.
Åtta, ihania keittiöasioita. Tällä kertaa silmää miellyttivät eniten keittiöpyyhkeet. Palaan tänne varmaan uuden kodin myötä. Jälleen.
Design Deli, mitä ihastuttavimmat korvakorut ja pienet sisustusasiat. Tänne olen palannut jo useamman kerran. Lisäksi palvelu on mitä parhainta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

pizzataikina pakkaseen

Tänään on pizzapäivä, tai no pizza-ilta. Tätä varten kaivoin juuri pizzataikinan pakkasesta. Kyllä, pakkasesta. Sinne sen olen muistaakseni tehnyt n. 3 viikkoa sitten. Ja testattu on, tämä taikina todellakin toimii myös pakastamisen jälkeen. Aamulla taikinapallero sulamaan ja illalla se on juuri sopiva leivottavaksi. Taikina toimii aivan normaalisti. Ja taikinan ollessa valmiina pizzasta tulee myös kotona tehtynä todellista pikaruokaa. Jee! (itse taikinan tekemiseen menevää aikaa en voi kyllä sanoa pikaiseksi millään) Tässä siis ohje taikinaani, johon olen ottanut vinkkejä vähän sieltä sun täältä. Enkä edes muista, että mistä kirjasta tai blogista tai jostain, sain vinkin taikinan laittamisesta pakkaseen. Pizzataikina (6 - 7 pizzaa) 1 kg durum-vehnäjauhoja 5 dl lämmintä vettä 1 pss kuivahiivaa 3 rkl oliiviöljyä n.10g suolaa Sekoita hiiva ja suola + lisää joukkoon pari ruokalusikallista kuumaa vettä ja sekoita. Laita suurin osa jauhoista (jätä 2 - 3 dl sivuun) suureen ku

salaatti pihville

Eräs lauantai-ilta tässä taloudessa herkuteltiin pihvillä. Pihvin kera tarjolla oli Meanwhile in Longfield -blogista bongattu mieletön pippurikastike . Pippurikastiketta valmistui sen verran reilusti, että loppujen lopuksi söin sitä kolmella eri aterialla. Tosin kastiketta tuli aina välillä jatkettua hieman kermalla. Ja herkullista oli. Pähkäilen usein tarjoamuksia pihvin kanssa. Tällä hetkellä olen päätynyt siihen, että paras vaihtoehto on kuitenkin salaatti. Perunat tai vihannekset tekevät ruoasta hieman raskaan, joten salaatti on juuri sopiva pihvin lisuke. (Myönnettäköön, että ravintolassa ottaisin kyllä jotain muuta... Useimmiten päädyn valkosipuliperunoihin tms.). Parhaimmaksi salaatiksi on viime aikoina päätynyt hyvin yksinkertainen salaatti. Tällainen: Sopivasti salaattia revittynä lautasille Kirsikkatomaatteja puolitettuina tai tomaattia pilkottuna päälle Kurkkua höylätään juustohöylällä kasan päälle Samoin höylätään parmesania Päälle ripotellaan paahdettuja pinjans

Jogurttiset sämpylät

Kehittelin eteen päin Maailman ehkä helpoimmat sämpylät -reseptiä . Ja tällainenhan siitä lopulta sitten tuli: Jogurttiset sämpylät 2,5 dl kuumaa vettä 2,5 dl turkkilaista jogurttia 1 pss kuivahiivaa 1 rkl suolaa 1 dl ruisjauhoja 1 dl kaurahiutaleita 4,5 dl vehnäjauhoja Sekoita kuuma vesi ja jogurtti keskenään. Liuota hiiva nesteeseen (itse käytän apuna vispilää). Lisää suola sekä jauhot. Sekoita kunnolla. Itse käyti viimeksi kasvisten dippinä olleen jogurtin pohjana (jogurttiin oli lisätty Santa Marian Mango curry -maustetta), joka toikin sämpylöihin ihan mukavan maun.  Sekoittamisen jälkeen peitä taikinakulho liinalla ja anna nousta jääkaapissa 10 tuntia tai enemmänkin.  Sämpylöitä ei tarvitse erikseen leipoa, vaan ne nostellaan lusikoiden avulla leivinpaperin päälle pellille. Vedä terävällä veitsellä sämpylöihin ristiviillot ja ripottele päälle vielä sesamin siemeniä. Paista 230 asteessa 25 - 35 minuuttia. Uunista ottamisen jälkeen älä peitä liinalla. Sämpylät ovat pa